Wat als het anders loopt?
Wat als je in het medische circuit belandt en er volledig verdwaald? In de multidisciplinaire muziektheatervoorstelling Als het anders loopt ontmoeten acteurs, dansers en musici elkaar in een wachtkamer waar niemand wil zijn.
De voorstelling - een samenwerking tussen jeugdtheatergezelschap Het Houten Huis en de dansgezelschappen Plan d- en Club Guy and Roni - wordt gespeeld door acteurs met een fysieke en/of mentale beperking. Zo wordt de hoofdpersoon Sebastiaan gespeeld door Johannes de Jong, die het syndroom van down heeft. Samen met professionele dansers en musici verbeelden ze een wereld vol hoop en tegenslag.
Waarom steunt het Cultuurfonds Als het anders loopt?
Met deze voorstelling biedt Het Houten Huis mensen met een fysieke en/of mentale beperkingen een podium binnen het reguliere theater.
- Als het anders loopt inspireert het publiek met de kracht van chronisch zieken en mensen met een beperking.
- De voorstelling speelt in theaters en op scholen en heeft een uitgebreid educatieproject voor kinderen.
- Er is veel tijd uitgetrokken voor onderzoek en repetities, omdat er rekening gehouden wordt met acteurs met een beperking.
- Doordat er in de voorstelling nauwelijks gesproken wordt is Als het anders loopt toegankelijk voor een zeer divers publiek.
- De voorstelling gaat op originele wijze om met een actueel thema.
Bijzonder theater verdient bijzondere aandacht
Het Cultuurfonds ondersteunt cultuur in Nederland. We worden helemaal enthousiast van bijzondere voorstellingen die een aanvulling zijn op wat al bestaat. Heb je een idee voor een uitzonderlijk project?