Crowdfunding

Heeft u een initiatief op het gebied van kunst en cultuur en overweegt u crowdfunding? Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht steunt vanaf nu projecten op crowdfundingplatform voordekunst met een financiële bijdrage!

Crowdfunding is een fantastische manier om bijzondere projecten te realiseren. Wat is er nu mooier dan met een enthousiast publiek de totstandkoming van concerten, uitvoeringen en voorstellingen te financieren? In tijden waarin het vinden van financiering voor culturele en kunstzinnige projecten een steeds grotere uitdaging wordt, wil het Prins Bernhard Cultuurfonds (cultureel) initiatiefnemers een hart onder de riem steken!     

Het Prins Bernhard Cultuurfonds en voordekunst hebben de handen ineen geslagen om crowdfunding voor kunst en cultuur in de provincie Utrecht verder te versterken. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht wil (cultureel) ondernemerschap stimuleren door initiatiefnemers de kans te geven brede financiering voor hun eigen projecten te realiseren. Op deze manier wil het Cultuurfonds de inspanningen van de initiatiefnemers – crowdfunding is immers een intensief proces – stimuleren en belonen.

Voor wie?

Zowel natuurlijke als rechtspersonen kunnen een aanvraag indienen. Dat betekent dat niet alleen stichtingen of verenigingen voor ondersteuning in aanmerking kunnen komen op voordekunst, maar bijvoorbeeld ook creatieve zelfstandigen of gezelschappen. Het project moet plaatsvinden in de provincie Utrecht.

Hoe werkt het?

Organiseert u een concert, tentoonstelling, theaterstuk of heeft u een ander project waarbij u crowdfunding wilt inzetten? U kunt via de webpagina op voordekunst.nl een crowdfundingscampagne starten. Medewerkers van voordekunst zullen u bij het proces begeleiden. Voordekunst beoordeelt of uw project bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht past en in aanmerking kan komen voor een crowdfundingsbijdrage. U hoeft hier zelf niets voor te doen. 

Kijk hier voor veelgestelde vragen over dit crowdfundingsproject.

Alle aanvragen voor crowdfunding gaan via het portaal van voordekunst. Aanvragen voor crowdfunding kunnen niet bij het Prins Bernhard Cultuurfonds zelf ingediend worden. Aan projecten die wel rechtstreeks door het Prins Bernhard Cultuurfonds worden ondersteund zal het Cultuurfonds niet óók via voordekunst bijdragen (of omgekeerd).

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Edelhert terug naar Noord-Brabant

Het edelhert kan terugkeren naar Noord-Brabant, dankzij de herinrichting van het Groene Woud. Bekijk project
Muziek

Akoesticum

Nationaal oefencentrum voor podiumkunsten Bekijk project

Restauratie Naco-huisje

Het Amsterdamse Schoolmonument moest twaalf jaar geleden wijken voor de uitbreiding van het Centraal Station. Stadsherstel restaureert het bijzondere Bekijk project
De passie van een verzamelaar

Sluijters, Gestel, Kelder

Charley Toorop, Jan Sluijters, Leo Gestel, Toon Kelder, Kees Maks. Al deze schilders waren vertegenwoordigd in de collectie van de markante Amsterdamse Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws