Crowdfunding

Heeft u een initiatief op het gebied van kunst en cultuur en overweegt u crowdfunding? Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht steunt vanaf nu projecten op crowdfundingplatform voordekunst met een financiële bijdrage!

Crowdfunding is een fantastische manier om bijzondere projecten te realiseren. Wat is er nu mooier dan met een enthousiast publiek de totstandkoming van concerten, uitvoeringen en voorstellingen te financieren? In tijden waarin het vinden van financiering voor culturele en kunstzinnige projecten een steeds grotere uitdaging wordt, wil het Prins Bernhard Cultuurfonds (cultureel) initiatiefnemers een hart onder de riem steken!     

Het Prins Bernhard Cultuurfonds en voordekunst hebben de handen ineen geslagen om crowdfunding voor kunst en cultuur in de provincie Utrecht verder te versterken. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht wil (cultureel) ondernemerschap stimuleren door initiatiefnemers de kans te geven brede financiering voor hun eigen projecten te realiseren. Op deze manier wil het Cultuurfonds de inspanningen van de initiatiefnemers – crowdfunding is immers een intensief proces – stimuleren en belonen.

Voor wie?

Zowel natuurlijke als rechtspersonen kunnen een aanvraag indienen. Dat betekent dat niet alleen stichtingen of verenigingen voor ondersteuning in aanmerking kunnen komen op voordekunst, maar bijvoorbeeld ook creatieve zelfstandigen of gezelschappen. Het project moet plaatsvinden in de provincie Utrecht.

Hoe werkt het?

Organiseert u een concert, tentoonstelling, theaterstuk of heeft u een ander project waarbij u crowdfunding wilt inzetten? U kunt via de webpagina op voordekunst.nl een crowdfundingscampagne starten. Medewerkers van voordekunst zullen u bij het proces begeleiden. Voordekunst beoordeelt of uw project bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht past en in aanmerking kan komen voor een crowdfundingsbijdrage. U hoeft hier zelf niets voor te doen. 

Kijk hier voor veelgestelde vragen over dit crowdfundingsproject.

Alle aanvragen voor crowdfunding gaan via het portaal van voordekunst. Aanvragen voor crowdfunding kunnen niet bij het Prins Bernhard Cultuurfonds zelf ingediend worden. Aan projecten die wel rechtstreeks door het Prins Bernhard Cultuurfonds worden ondersteund zal het Cultuurfonds niet óók via voordekunst bijdragen (of omgekeerd).

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws