Advies op Maat voor culturele vrijwilligersorganisaties

Advies op Maat

Hoe werf je nieuwe leden? Waar vind je sponsoren? Hoe stel je een beleidsplan op en hoe ontwikkel je een website? Veel culturele vrijwilligersorganisaties worstelen met die vragen. De provincie Utrecht en het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben in 2013 samen met de SESAM Academie, Landschap Erfgoed Utrecht en ZIMIHC de handen ineen geslagen om verenigingen te helpen. Niet met geld, maar met kennis. In 2016 krijgt Advies op Maat een nieuwe vorm. Twintig organisaties kunnen een Gouden Vraagteken winnen, goed voor vijf dagdelen advies. Na een jaar wint één van hen het Gouden Uitroepteken ter waarde van € 5.000.

Aanmelden
Van 20 april tot en met 31 mei konden alle culturele vrijwilligersorganisaties in de provincie Utrecht zich opgeven voor ‘Advies op maat’ via het aanvraagformulier. Iedere aanmelder maakte kans op een professioneel adviestraject. Het Prins Bernhard Cultuurfonds en de provincie Utrecht bepaalden samen met de SESAM Academie en de steuninstellingen ZIMIHC en Landschap Erfgoed Utrecht (LEU) welke organisaties een adviestraject konden winnen.

Inmiddels is de uitslag bekend en zijn er maar liefst twintig prijswinnaars! Deze twintig winnaars kregen ‘het Gouden Vraagteken’ uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Huis voor de provincie.

Nieuw: Gouden Vraagtekens

Organisaties maken niet alleen kans op het Gouden Vraagteken, goed voor vijf dagdelen Advies op Maat, maar kunnen nog meer winnen. Een jaar na de start van het adviestraject kan elke organisatie twee extra dagdelen advies ontvangen, waarmee de adviesvraag verder uitgediept kan worden of voor coaching tijdens de uitvoeringsfase van het adviestraject. Daarnaast zal één organisatie het Gouden Uitroepteken winnen voor de meest creatieve en innovatieve aanpak, een geldprijs van € 5.000 voor de verenigingskas. Welke organisatie dat is wordt na een jaar beoordeeld door een jury.

SESAM Academie
De twintig winnende instellingen krijgen een Gouden Vraagteken ter waarde van vijf dagdelen advies van adviseurs van de SESAM Academie. Deze adviseurs zijn senioren van 55 jaar en ouder die hun kennis en managementervaring belangeloos inzetten om vrijwilligersorganisaties te ondersteunen op bestuurlijke en organisatorische vraagstukken. Ze hebben een interne leergang gevolgd en zijn gecertificeerd. De adviseur denkt mee en beantwoordt vragen op het gebied van marketing, strategie, financieel beleid enzovoort. De culturele instelling betaalt een eigen bijdrage van € 50. Alle overige kosten betalen het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Provincie Utrecht.

Uitreiking

Voor meer informatie zie www.provincie-utrecht.nl/adviesopmaat of neem contact op met Jelmer Lok, utrecht@cultuurfonds.nl tel: 030 258 3991.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Edelhert terug naar Noord-Brabant

Het edelhert kan terugkeren naar Noord-Brabant, dankzij de herinrichting van het Groene Woud. Bekijk project
Muziek

Akoesticum

Nationaal oefencentrum voor podiumkunsten Bekijk project

Restauratie Naco-huisje

Het Amsterdamse Schoolmonument moest twaalf jaar geleden wijken voor de uitbreiding van het Centraal Station. Stadsherstel restaureert het bijzondere Bekijk project
De passie van een verzamelaar

Sluijters, Gestel, Kelder

Charley Toorop, Jan Sluijters, Leo Gestel, Toon Kelder, Kees Maks. Al deze schilders waren vertegenwoordigd in de collectie van de markante Amsterdamse Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws