Cultuurfonds Stichtse Vecht

 

 

 

 

Het Cultuurfonds Stichtse Vecht is een samenwerking tussen de Gemeente Stichtse Vecht en het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het doel van het fonds is cultuur en cultuuruitingen in Stichtse Vecht te stimuleren en te versterken. Kortom een fonds van én voor de inwoners van Stichtse Vecht!

Stichting Vechtsnoer is als vertegenwoordiger van de cultuursector gesprekspartner van het fonds en draagt vanuit die rol ideeën aan.

Cultuur stimuleren in Stichtse Vecht?

Cultuurfonds Stichtse Vecht is een fonds van en voor cultuur in Stichtse Vecht, met bijdragen van het bedrijfsleven, particulieren en vermogensfondsen. Sinds 2015 is aan meer dan 55 projecten toegekend voor een bedrag van maar liefst
€ 192.095!

In de eerste vergadering van 2016 is aan zeven projecten toegekend. Zowel de tentoonstelling "Theekoepels aan de Vecht" van het Vechtstreekmuseum als de Hotspot-dagen in Breukelen konden rekenen op een bijdrage. Zie de bijlage voor meer informatie.

Personen en bedrijven kunnen een gift doen aan het Cultuurfonds Stichtse Vecht via het Prins Bernhard Cultuurfonds. Schenken is fiscaal extra voordelig: vaak is meer dan de helft van de gift aftrekbaar van de belasting.

Zelf doneren aan het Cultuurfonds Stichtse Vecht? Neem voor meer informatie contact op met Menno Tummers, m.tummers@cultuurfonds.nl.

Financiële ondersteuning voor een cultureel project?

Alle culturele organisaties in Stichtse Vecht die een cultureel initiatief nemen, zoals het organiseren van een concert, tentoonstelling, festival of educatieproject kunnen een bijdrage aanvragen uit het Cultuurfonds Stichtse Vecht. Aanvragen voor financiële ondersteuning voor cultuur(uitingen) en activiteiten kunnen het hele jaar worden ingediend. Het Cultuurfonds beoordeelt vier keer per jaar de aanvragen. Kijk hier voor de deadlines voor het inzenden van aanvragen en de vergaderdata.

De richtlijnen voor aanvragen vindt u hier.

Antwoorden op veelgestelde vragen kunt u hier vinden.

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws