Buurtcultuur

Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert provincies en woningcorporaties om bij te dragen aan cultuur en natuurbehoud in de regio. Dit doet het fonds door samenwerkingsverbanden aan te gaan met de diverse partijen. En zo zijn er inmiddels in verschillende provincies Buurtcultuurfondsen ontstaan.

Deze Buurtcultuurfondsen richten zich op stimulering van kunst en cultuur in de regio en heel lokaal in de wijken. Samenwerkingsverbanden ontstaan tussen Cultuurfonds, provincie en woningcorporaties. Partijen stellen een speciaal CultuurFonds op Naam in bij het Cultuurfonds en bepalen in overleg met het fonds waar het geld aan besteed wordt. Het Cultuurfonds in de provincie behandelt vervolgens alle aanvragen en levert zelf ook een financiële bijdrage aan de speciale CultuurFondsen op Naam.

Een mooi voorbeeld is het project Woensel Supertoll, dat in gang werd gezet door het Noord-Brabantse Woonbedrijf en in samenwerking met het Cultuurfonds tot een zeer succesvol maatschappelijk project uitgroeide.

Lees hier meer over de Buurtcultuurfondsen:

Buurtcultuurfondsen in Noord-Brabant

Fonds voor Oost

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws