Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

Scholieren spelen de komende maanden in Vlinder, een muziekeducatievoorstelling voor het basisonderwijs in Overijssel. Vlinder is gebaseerd op Puccini's opera Madama Butterfly en werd gemaakt samen met de Nederlandse Reisopera.

Door Vlinder komen kinderen in het basisonderwijs in Overijssel actief in aanraking met opera en muziektheater, drama en het vertellen van verhalen. In het project komen naast zang, muziek en drama ook het zelf ontwerpen en maken van decors, kostuums en theatertechniek aan bod. Met lesbrieven en door professionals begeleide repetities krijgen ook de groepsleerkrachten meer inzicht in muziekonderwijs.

Ook laat Vlinder de kinderen op speelse wijze nadenken over cultuur, cultuurverschillen en vooroordelen.

De eerste voorstelling van Vlinder werd eind vorig jaar bijgewoond door Koning Willem-Alexander. Het educatieproject werd vanwege het 75-jarige jublieum van het Prins Bernhard Cultuurfonds aangeboden aan de scholen in Overijssel.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws