Lichtroute door de Noordoostpolder

Verlichte Boerderijen Route

Foto's: Mariska Scholtens

Vaak wordt gedacht dat in de winter de boerderijen in diepe rust zijn. Niets is minder waar. Daarom stellen diverse agrarische en gastvrije ondernemingen tijdens de route hun deuren open voor publiek. Met de Verlichte Boerderijen Route in de Noordoostpolder maakt u kennis met de cultuur, diversiteit aan en de geschiedenis van de boerderijen en hun bewoners. Bovendien kan men kennis maken met het werk op de agrarische bedrijven. De verbinding tussen stad en platteland staat centraal. Er wordt een routeboekje boordevol informatie over de cultuurhistorie van het gebied gemaakt. Naast het routeboekje wordt er ook hard gewerkt aan de ontwikkeling van een Route App.

De Lichtroute voert ditmaal door het buitengebied aan de westelijke kant van de Noordoostpolder. Kenmerkend voor dit gebied zijn het uitgestrekte windmolenpark en de bloembollenteelt. De route is zo’n 35 km lang en voert langs een 80-tal speciaal verlichte objecten. De route gaat van start bij De Ducdalf in Espel. 

Op 9, 10 & 11 en op 16, 17 & 18 december 2016 kan de route gereden worden, van 16.00 tot 22.00 uur. Ga naar www.lichtroutenoordoostpolder.nl.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws