Groninger Museum

Manifestatie Werkman 2015

In 2015 herdenkt het Groninger Museum Werkmans zeventigste sterfdag met de overzichtstentoonstelling H.N. Werkman (1882-1945) Leven en werk. De eigenzinnige ontwikkelingen in zijn werk laten een kunstenaar zien die zich steeds bleef vernieuwen, en die zich niet hield aan regels die anderen hem oplegden. Hij gaf zijn eigen draai aan de begrippen abstract en figuratief.

Hoe vertel je het verhaal van een kunstenaar die vanuit een kleine provinciestad, een figuur van internationale betekenis is geworden? Hoe zorg je ervoor dat dit verhaal bij een breed publiek blijft hangen en opnieuw inspireert? Met deze vragen als uitgangspunt, is het project Werkman 2015 ontwikkeld: een initiatief van Stichting Werkman 2015, speciaal opgericht om in 2015, 70 jaar na zijn dood, aandacht te besteden aan de Groninger kunstenaar Hendrik Nicolaas Werkman. Tot 1 november is in het Groninger Museum de tentoonstelling te zien, over het werk en leven van Hendrik Werkman.

www.werkman2015.nl

 

In het kader van 'Werkman 2015' is een boek verschenen: H.N. Werkman. Leven en Werk. Het is een initiatief van Stichting Werkman 2015 en het Groninger Museum, uitgegeven door W-BOOKS, Zwolle.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws