Restauratie Museumboerderij

't Olde Maat Uus

In Giethoorn staat 't Olde Maat Uus, een authentieke boerderij aan de dorpsgracht die werd ingericht om bezoekers kennis te laten maken met het alledaagse leven in een bijzonder dorp. De museumboerderij dateert uit 1800 en is toe aan herstel; bovendien waren de voorzieningen uit 1988 te beperkt. Met een bijdrage van het Cultuurfonds wordt deze uitbreiding nu gerealiseerd. 

Het voeg- en metseelwerk, de ramen en de kozijnen, de dakconstructie: het herstel wordt breed ingezet. Daarnaast wordt er gewerkt aan een nieuwe entreeruimte, een kelderruimte, en een grotere publieks- en presentatieruimte. Met een stijgend aantal bezoekers, waarvan er meer en meer uit het buitenland komen voor een bezoek, is het hoog tijd voor deze vernieuwing. Met audiogidsen en presentatieschermen kunnen zij zelfstandig door het museum gaan, en met de extra ruimte ontstaat de gelegenheid voor wisselexposities. 

Tot circa 15 april 2017 is het museum gesloten om de werkzaamheden uit te voeren. Lees meer op www.oldemaatuus.nl of neem alvast een kijkje via deze video:

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws