Podiumkunsten

Stork motor van Hengelo

Muziekvereniging Armonia wil in maart 2015 in de Creatieve Fabriek (voormalige fabriekshallen van Stork) in Hengelo de productie ‘Stork motor van Hengelo’ uitvoeren. Deze muziektheatervoorstelling speelt in de tijd dat Armonia nog deel uitmaakte van Stork, in de jaren vijftig van de 20ste eeuw, toen er in Hengelo nog zware industrie bestond en ketels, motoren, ja zelfs complete suikerfabrieken in Hengelo werden ontworpen en gemaakt, om letterlijk over de hele wereld te worden gevaren en ingezet. In dezelfde fabriekshallen waar de soms monsterlijk grote apparaten van Stork ooit werden gebouwd, voert Armonia een muzikale theaterproductie op die verhaalt over de techniek, het systeem en vooral over de mensen die dit allemaal mogelijk maakten.

Een tweede verhaallijn van deze productie richt zich op de wens van een aantal Hengeloërs, die anno 2010 het idee opvatten om de laatste scheepsmotor, gebouwd door Stork, terug te halen naar Hengelo en als cultureel erfgoed een mooi plaatsje te geven in de stad.

De productie is gevuld met decorstukken en beelden die onttrokken zijn aan deze tijd en techniek.  Gelijktijdig met deze voorstelling zal, in samenwerking met het Twents Techniek-museum HEIM, een tentoonstelling met artefacten, foto's en tekeningen uit deze tijd worden gepresenteerd. Armonia verwacht bij de voorstelling 600 bezoekers te mogen begroeten.

Deze voorstelling laat een verhaal zien dat de levens van vele, inmiddels veelal bejaarde, Twentenaren een groot deel van hun leven vertelt. Stork was immers geen gewone werkgever: Stork was een wijze van leven.  De ex-werknemers van Stork wonen niet alleen in Hengelo, maar in de gehele regio Twente.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws