Uitreiking Spijkers & Spijkers

Spijkers & Spijkers ontvangen Cultuurfonds Mode Stipendium 2012

Modevormgevers Spijkers&Spijkers ontvingen het Cultuurfonds Mode Stipendium 2012 uit handen van Francisco van Benthum, ontvanger van het stipendium in 2011.

Spijkers en Spijkers

Truus en Riet Spijkers studeerden beide aan de bachelor opleiding van het Arnhem Institute of the Arts (ARTEZ). In 2000 voltooiden zij de master opleiding Fashion Institute Arnhem. Kort daarna startten zij hun eigen prêt-à-porter label Spijkers en Spijkers. Vanaf 2011 voert het label tevens een tweede, in prijs meer toegankelijke lijn onder de naam SIS.

Spijkers en Spijkers onderscheidden zich met een eigenzinnig, speels en een sterk grafisch, Nederlands handschrift. Terwijl generatiegenoten veelal neigden naar sterk conceptueel werk, kozen Spijkers en Spijkers vanaf het begin voor een echte “fashion approach” met uitstekend geproportioneerde, lichaams- en productgerichte ready-to-wear collecties. Ondanks de eigentijdse complexiteit van het label is het aantrekkelijk voor een groot internationaal modepubliek, en de uitgesproken stijl blijft seizoen na seizoen bijzonder herkenbaar.
Vanaf de oprichting van het label in 2000 hebben Spijkers en Spijkers consequent twee maal per jaar hun collecties in binnen- en buitenland gepresenteerd. Zij geven hiermee blijk van doorzettingsvermogen en ondernemerschap. Hun visie op mode, artistieke kwaliteiten, vakmanschap en ondernemerschap maken Spijkers en Spijkers vaandeldragers van de Nederlandse mode.

Aan het Cultuurfonds Mode Stipendium is behalve een geldbedrag ook een onderscheidingsteken verbonden. Het betreft een ketting, ontworpen door Atelier Ted Noten, Ted Noten is benoemd tot Kunstenaar van het Jaar 2012, en de productie is geheel gesponsord door Freedom of Creation. De ketting wordt van ontvanger op ontvanger doorgegeven. Hiermee wordt de groei van het modestipendium en van de gemeenschap van ontvangers gesymboliseerd.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten
Voorstelling Hendrik IV

Ongeschikt voor kinderen

‘Hendrik IV - Ongeschikt voor kinderen’ is een onconventionele voorstelling waarin kinderen ongezouten hun mening mogen geven. Door STIP theaterproducties, Bekijk project
Gelderland

Takkenweken

Educatie project Gelderland Bekijk project
Door buurtbewoners van het Vonderkwartier

Carmina Burana

Samenkomen met de buurt door middel van cultuur. Bewoners van het Vonderkwartier in Eindhoven leven samen toe naar een voorstelling van muziekstuk de Carmina Bekijk project
70 jaar

HIT Haarlem

HIT is het Haarlems podium voor jong talent. Elk jaar krijgen middelbare scholieren de kans om hun talenten te presenteren op professionele podia in de stad. Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws