Uitreiking Spijkers & Spijkers

Spijkers & Spijkers ontvangen Cultuurfonds Mode Stipendium 2012

Modevormgevers Spijkers&Spijkers ontvingen het Cultuurfonds Mode Stipendium 2012 uit handen van Francisco van Benthum, ontvanger van het stipendium in 2011.

Spijkers en Spijkers

Truus en Riet Spijkers studeerden beide aan de bachelor opleiding van het Arnhem Institute of the Arts (ARTEZ). In 2000 voltooiden zij de master opleiding Fashion Institute Arnhem. Kort daarna startten zij hun eigen prêt-à-porter label Spijkers en Spijkers. Vanaf 2011 voert het label tevens een tweede, in prijs meer toegankelijke lijn onder de naam SIS.

Spijkers en Spijkers onderscheidden zich met een eigenzinnig, speels en een sterk grafisch, Nederlands handschrift. Terwijl generatiegenoten veelal neigden naar sterk conceptueel werk, kozen Spijkers en Spijkers vanaf het begin voor een echte “fashion approach” met uitstekend geproportioneerde, lichaams- en productgerichte ready-to-wear collecties. Ondanks de eigentijdse complexiteit van het label is het aantrekkelijk voor een groot internationaal modepubliek, en de uitgesproken stijl blijft seizoen na seizoen bijzonder herkenbaar.
Vanaf de oprichting van het label in 2000 hebben Spijkers en Spijkers consequent twee maal per jaar hun collecties in binnen- en buitenland gepresenteerd. Zij geven hiermee blijk van doorzettingsvermogen en ondernemerschap. Hun visie op mode, artistieke kwaliteiten, vakmanschap en ondernemerschap maken Spijkers en Spijkers vaandeldragers van de Nederlandse mode.

Aan het Cultuurfonds Mode Stipendium is behalve een geldbedrag ook een onderscheidingsteken verbonden. Het betreft een ketting, ontworpen door Atelier Ted Noten, Ted Noten is benoemd tot Kunstenaar van het Jaar 2012, en de productie is geheel gesponsord door Freedom of Creation. De ketting wordt van ontvanger op ontvanger doorgegeven. Hiermee wordt de groei van het modestipendium en van de gemeenschap van ontvangers gesymboliseerd.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Nationale Boomfeestdag

Op 22 maart is het Nationale Boomfeestdag. Het doel is om kinderen de functies en de waarde van bomen in hun directe leefomgeving te laten inzien, door middel Bekijk project

Haute Couture van Ragazze kwartet

Het Ragazze Kwartet, gehuld in mooie haute couture van de jonge Nederlandse ontwerpster Henriette Tilanus, speelt meesterwerken uit modestad Parijs begin 20e Bekijk project
De evolutie van licht

EVO-LUMEN

Vanaf 14 april in Eindhoven: EVO-LUMEN. Met meer dan honderd lichtkunstwerken vertelt deze tentoonstelling het verhaald over de evolutie van licht in kunst en Bekijk project
Vernieuwd dakplein NEMO

Energetica

Op 23 en 24 april opent NEMO het vernieuwde dakplein: Energetica. Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws