Een nieuwe kijk op de poëzie van Couperus

Schilderen met woorden

Gedurende een groot deel van zijn leven heeft Louis Couperus poëzie geschreven, waarvoor tot nu toe nog weinig aandacht is geweest. Deze winter visualiseert het Louis Couperus Museum de dichtkunst van de Haagse schrijver door middel van afbeeldingen en beeldhouwwerk waardoor de schrijver was geïnspireerd.

Aan de wanden worden gedichten of citaten groot weergegeven, gepaard met een afbeelding die in verband staat met het betreffende gedicht. Ook de doorwerking van zijn poëzie in zijn proza komt aan bod. De expositie is gecentreerd rond 5 thema’s uit Couperus’ poëzie. Van salon-schilderkunst uit de negentiende eeuw tot de Friese beeldhouwer Pier Pander. 

Detentoonstelling Schilderen met woorden. Een nieuwe kijk op de poëzie van Louis Couperus is van 13 november 2016 t/m 8 mei 2017 te zien in het Louis Couperus Museum.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws