Jubileum Vals Alarm

Rent

Musicaltheatergroep Vals Alarm is een groep van ongeveer 25 jonge, enthousiaste mensen die musicaltheater maken. De groep is in 1993 opgericht vanuit de musical ‘Knetter’ en sindsdien maakt Vals Alarm jaarlijks een musicaltheaterproductie. De theaterlocatie is in Groningen en kan variëren van een vlakke-vloer-theater tot een alternatieve theaterlocatie, zoals een fabriekshal of loods.

Jonathan Larson schreef deze musical, geïnspireerd door Puccini’s opera La Bohème. In RENT wordt een jaar in het leven van een groep jonge kunstenaars en muzikanten gevolgd. Ze worstelen met armoede, relaties, homofobie, verslaving en de toen nog nieuwe en onbekende ziekte HIV/aids. In een tijd waarin het leven onzeker is proberen ze houvast te vinden in liefde en zelfexpressie via de kunst. RENT won onder andere een Tony award voor de beste musical en de Pulitzer Prize.

De voorstelling is met een bijdrage van Cultuurfonds Groningen op 28, 29 en 30 december te zien in De Oosterpoort. ga naar www.valsalarm.nl voor meer informatie. 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws