Muziek als gedeelde taal

Orchestre Partout

 
Orchestre Partout is niet zomaar een band; het is een energie, een idee, een beweging die samenbrengt. Gezongen in Perzisch, Frans, Oeigoers, Arabisch, Pakistaans, Birmees, Lingala en meer, spelen de muzikanten samen hun muziek. Inwoners van het AZC komen wekelijks samen en treden op voor klein en groot publiek.
 
Het orkest is een initiatief van Ted van Leeuwen, theatermaker en muzikant. In 2011 begon het met een wekelijkse jamsessie in het AZC in Alkmaar, wat resulteerde in een populaire band die door het hele land optreedt. Volledig gedreven door haar leden, van repertoire tot stijl en uitvoering. Er wordt extra aandacht besteed aan kinderen en jongeren, om ook muzieklessen aan te kunnen bieden. Door middel van muziek vallen alle taalbarrieres weg en komen muzikanten en publiek samen.
 
Vanaf 2017 start een nieuw project, in het AZC in de voormalige Bijlmer Bajes in Amsterdam. De nieuwe band wordt begeleid door experts uit het originele gezelschap. Hiervoor doet het Cultuurfonds Noord-Holland een bijdrage. Ga naar www.orchestrepartout.nl.
Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws