Theater

OOG Den Bosch

Tot en met 1 november zijn vijf kunstinstallaties OOG die aan vijf gebouwen hangen in ‘s-Hertogenbosch te zien en te beleven. De vijf ogen – prints op luchtballonnenfolie van de irissen van vijf Bossche ogen – hangen aan vijf prominente gebouwen in de stad: Jeroen Bosch Ziekenhuis, Theater aan de Parade, SAP, de Watertoren en oude fabriek De Heus. Deze zijn zorgvuldig geselecteerd omdat iedere locatie voor een specifieke functie in de stad staat: zorg, innovatie, cultuur en ondernemen.

De vijf gigantische ogen zijn een vertaling van de ontwikkelingen in de maatschappij: afnemende cohesie, groeiende individualisering en ontstaan van een anonimiteitsbeginsel. Steeds meer mensen ervaren de anonimiteit van de stad. Mensen voelen zich er vaak niet gezien en niet gehoord. Met de OGEN toont de stad een menselijk gezicht. In de stad gaat het niet om de stenen en geld verdienen, maar om de mensen. Het OOG laat de bezoeker kijken naar de stad, naar zichzelf en de onderlinge relatie. OOG geeft de mogelijkheid om even in de lucht, los van alles te hangen, te kijken en niets te moeten, ont-moeten.

Spectaculair project

Je kijkt naar een geanimeerde poetische theatervoorstelling vanuit een spectaculaire zitplaats in de lucht, nadat de iris zich op magische wijze heeft gesloten. Daarvoor en daarna kijk je naar de stad vanuit een uniek perspectief en wordt de menselijkheid waargenomen.

OOG is gericht op de individu waardoor er één bezoeker per keer in een OOG kan plaatsnemen. Als bezoeker kies je zelf de locatie en tijdstip in ons online ticketingsysteem. In iedere locatie is er een wachtruimte waar je wordt opgehaald door onze gastheer/vrouw. Op de betreffende etage stap je in de luxe stoel, zet je jezelf vast met het beugelsyteem en wordt je door de gastvrouw/heer naar voren, door de gevel naar buiten gereden.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws