Beeldende Kunst

Kunst op je Kamer

Vijftien beeldend kunstenaars onder wie David Bade, Paul de Reus, Erik Matijssen en Kinke Kooi maken een werk dat als thema heeft de redenen van het wel of niet opvangen van vluchtelingen. Via de verbeelding kunnen kindergevoelens een plek krijgen en kan men met elkaar in gesprek gaan. De kunstenaars zijn geselecteerd op basis van hun beeldtaal en de wijze waarop zij onderwerpen aan de orde brengen.

Bij de tentoonstelling die op de twee locaties wordt getoond hoort een educatief programma, een ‘meet and greet’ met de kunstenaars, een kleurboek in outline van alle prenten en one minutes over de productie en betekenis van de verschillende kunstwerken. Alleen kinderen van 5 t/m 18 jaar hebben toegang tot de expositie, zij worden begeleid door een museumdocent.
Oplage van de werken: 35. Aantal bezoekers: 3.000. Er worden 1.500 kleurboeken verspreid, o.a. via Vluchtelingenwerk Nederland en er worden 400 kunstwerken verkocht voor € 35. € 5 per verkocht kunstwerk wordt een donatie aan Vluchtelingenwerk Nederland.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws