Op Art en kinetische kunst

Eye Attack

Op de grote tentoonstelling Eye Attack. Op Art en kinetische kunst  in het Stedelijk Museum Schiedam houden de kunstwerken de kijker voor de gek. De kunstenaars weten het oog te misleiden met lijnen, patronen en kleurvlakken. Gefascineerd door wetenschap, psychologie, waarneming en nieuwe technologie maken ze Op Art, een afkorting van Optical Art met een knipoog naar Pop Art. Eye Attack bevat ook kunst die letterlijk beweegt; sculpturen met ijzervijlsel, lichtinstallaties en spiegels.
 
Eerder was in het gerenommeerde Louisiana Museum in Denemarken een variant van deze tentoonstelling te zien, dat een record aantal bezoekers trok. Nog nooit werd op deze schaal een project geweid aan de stroming. Zowel de wortels en tradities waaruit Op Art voorkwam als de infiltratie ervan de de populaire beeldcultuur worden belicht. Ook de vakgroep Cognitieve Psychologie van de Vrije Universiteit in Amsterdam levert in samenwerking met het museum een interessante toevoeging. 
 
Het grote overzicht met werk van internationale en toonaangevende kunstenaars uit de periode 1950 - 1970 duurt van 25 februari tot en met 18 juni 2017.  Meer info op www.stedelijkmuseumschiedam.nl.

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws