Eigen initiatieven

Initiatieven van het Cultuurfonds

Naast het verlenen van financiële ondersteuning initieert en ontwikkelt het Cultuurfonds ook eigen initiatieven. Met de eigen initiatieven wil het fonds hiaten vullen die het signaleert in het culturele aanbod in Nederland. In de afgelopen jaren zijn diverse initiatieven tot stand gekomen. Enkele daarvan waren zo’n succes dat ze geheel door ‘de markt’ werden overgenomen. De grote aandacht voor biografieën en monografieën, bijvoorbeeld, mag voor een belangrijk deel worden toegeschreven aan de activiteiten van het Cultuurfonds op dit gebied. 

Een voorbeeld van een eigen initiatief is het Fonds Perzik van Onsterfelijkheid. In 2008 heeft het Cultuurfonds samen met de Koninklijke Nederlandse Boekverkopersbond dit fonds opgericht. Dit fonds financiert herstel van graven van schrijvers en dichters en is een eerbetoon aan de auteurs, hun oeuvre en het culturele erfgoed. Klik hier voor meer informatie over het Fonds Perzik van Onsterfelijkheid.

Voorbeelden van andere, actuele eigen initiatieven zijn:

Enkele afdelingen van het Cultuurfonds ontplooien ook eigen initiatieven in hun provincie. Kijk hiervoor bij de afdelingspagina’s.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws