Eigen initiatieven

Historische buitenplaatsen

Naar aanleiding van het Themajaar Historische Buitenplaatsen 2012, heeft het Cultuurfonds de nadruk gelegd op het behoud van de ensemblewaarde van buitenplaatsen. Het zijn unieke verzamelingen van gebouwd en groen erfgoed met historische collecties welke voor een breed publiek interessant zijn. Het Cultuurfonds steunt al jaren de herstelprojecten van kastelen en buitenplaatsen. Door de vele doelstellingen van de aan het Cultuurfonds geschonken CultuurFondsen op Naam kunnen vele herstelprojecten van buitenplaatsen mede worden gefinancierd.

Voorbeelden van recent ondersteunde projecten:

  • restauratie van het dak van het hoofdhuis van buitenplaats Huis Sevenaar in Gelderland, dat in zeer slechte staat verkeerde. Mede dankzij het Jan Wolters Fonds en Fonds, Pfältzer-Birnie Fonds. 
  • restauratie van achttien meubelstukken uit de collectie van de buitenplaats Huis Singraven in  Denekamp. Mede dankzij het Honselersdijk Fonds en het Keg Thate Fonds.
  • restauratie van tuin en park van buitenplaats Martenastate Cornjum. Mede dankzij het Zanen-Bakker Fonds en het Osieck-Winkelman Fonds.

Voor meer informatie zie ook de link naar het digitale portaal over historische buitenplaatsen , dat het Cultuurfonds ook heeft ondersteund.

Bijdragen aan Historische Buitenplaatsen

Donateurs van het Cultuurfonds kunnen hun jaarlijkse donatie specifiek bestemmen voor monumentenzorg. Er zijn vele mogelijkheden voor het instellen van een CultuurFonds op Naam met een doelstelling binnen monumentenzorg.Kijk hier voor meer informatie over CultuurFondsen op Naam.

 

 

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws