Eigen initiatieven

Historische buitenplaatsen

Naar aanleiding van het Themajaar Historische Buitenplaatsen 2012, heeft het Cultuurfonds de nadruk gelegd op het behoud van de ensemblewaarde van buitenplaatsen. Het zijn unieke verzamelingen van gebouwd en groen erfgoed met historische collecties welke voor een breed publiek interessant zijn. Het Cultuurfonds steunt al jaren de herstelprojecten van kastelen en buitenplaatsen. Door de vele doelstellingen van de aan het Cultuurfonds geschonken CultuurFondsen op Naam kunnen vele herstelprojecten van buitenplaatsen mede worden gefinancierd.

Voorbeelden van recent ondersteunde projecten:

  • restauratie van het dak van het hoofdhuis van buitenplaats Huis Sevenaar in Gelderland, dat in zeer slechte staat verkeerde. Mede dankzij het Jan Wolters Fonds en Fonds, Pfältzer-Birnie Fonds. 
  • restauratie van achttien meubelstukken uit de collectie van de buitenplaats Huis Singraven in  Denekamp. Mede dankzij het Honselersdijk Fonds en het Keg Thate Fonds.
  • restauratie van tuin en park van buitenplaats Martenastate Cornjum. Mede dankzij het Zanen-Bakker Fonds en het Osieck-Winkelman Fonds.

Voor meer informatie zie ook de link naar het digitale portaal over historische buitenplaatsen , dat het Cultuurfonds ook heeft ondersteund.

Bijdragen aan Historische Buitenplaatsen

Donateurs van het Cultuurfonds kunnen hun jaarlijkse donatie specifiek bestemmen voor monumentenzorg. Er zijn vele mogelijkheden voor het instellen van een CultuurFonds op Naam met een doelstelling binnen monumentenzorg.Kijk hier voor meer informatie over CultuurFondsen op Naam.

 

 

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten
Natuur

Documentaire over de vogelwachter

'De Vogelwachter, de tijd bestaat niet enkel tij' is geselecteerd voor drie filmfestivals, waaronder New York. Het Cultuurfonds droeg € 25.000 bij aan de Bekijk project
Gordon Matta-Clark in Kasteel Wijlre

Cut, Split & Eat

Amerikaanse avant-garde kunstenaar Gordon Matta-Clark maakte furore in de jaren '70. Zijn achtergrond in architectuur speelt een belangrijke rol in zijn werk. Bekijk project
Permanente tentoonstelling

Grote Kerk Alkmaar

Alkmaar is een museum rijker: Grote Kerk Alkmaar krijgt een prachtige, uitgebreide permanente tentoonstelling. Vanaf donderdag 25 mei 2017 is iedereen Bekijk project
Theater, muziek en kunst voor alle leeftijden

Festival Tweetakt

Kunst is voor alle leeftijden - van peuters tot opa's en oma's - opwindend, verrassend, verrijkend en vervullend zijn, bij Festival Tweetakt. Dit jaar de 15e Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws