Eigen initiatieven

Historische buitenplaatsen

Naar aanleiding van het Themajaar Historische Buitenplaatsen 2012, heeft het Cultuurfonds de nadruk gelegd op het behoud van de ensemblewaarde van buitenplaatsen. Het zijn unieke verzamelingen van gebouwd en groen erfgoed met historische collecties welke voor een breed publiek interessant zijn. Het Cultuurfonds steunt al jaren de herstelprojecten van kastelen en buitenplaatsen. Door de vele doelstellingen van de aan het Cultuurfonds geschonken CultuurFondsen op Naam kunnen vele herstelprojecten van buitenplaatsen mede worden gefinancierd.

Voorbeelden van recent ondersteunde projecten:

  • restauratie van het dak van het hoofdhuis van buitenplaats Huis Sevenaar in Gelderland, dat in zeer slechte staat verkeerde. Mede dankzij het Jan Wolters Fonds en Fonds, Pfältzer-Birnie Fonds. 
  • restauratie van achttien meubelstukken uit de collectie van de buitenplaats Huis Singraven in  Denekamp. Mede dankzij het Honselersdijk Fonds en het Keg Thate Fonds.
  • restauratie van tuin en park van buitenplaats Martenastate Cornjum. Mede dankzij het Zanen-Bakker Fonds en het Osieck-Winkelman Fonds.

Voor meer informatie zie ook de link naar het digitale portaal over historische buitenplaatsen , dat het Cultuurfonds ook heeft ondersteund.

Bijdragen aan Historische Buitenplaatsen

Donateurs van het Cultuurfonds kunnen hun jaarlijkse donatie specifiek bestemmen voor monumentenzorg. Er zijn vele mogelijkheden voor het instellen van een CultuurFonds op Naam met een doelstelling binnen monumentenzorg.Kijk hier voor meer informatie over CultuurFondsen op Naam.

 

 

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten
NTF en Amsterdam Fringe

Nederlands Theater Festival

De beste Nederlandse en Vlaamse theatervoorstellingen van het afgelopen seizoen zijn van 1 t/m 11 september te zien tijdens het Nederlands Theater Festival in Bekijk project
Theatrale ontdekkingstocht

WOLK

Lucas De Man en Pascal Leboucq hebben in ‘s-Hertogenbosch WOLK gebouwd. Een theatrale ontdekkingstocht 'van wat je bent naar wie je bent'. Van 4 augustus t/m Bekijk project
Van Cobra naar New Babylon

Constant. Ruimte + Kleur

Herontdek de beeldend kunstenaar en visionair Constant met de nieuwe tentoonstelling in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Bekijk project
Erepodium voor Nederlandse filmcultuur

Nederlands Film Festival

Van 21 t/m 30 september 2016 is de 36e editie van het Nederlands Film Festival. Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, met een rijk en Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws