De Carré-archieven

130 jaar Carré

Op 2 december 1887 openden de deuren van het nieuwe theater van Oscar Carré, het prachtige gebouw aan de Amstel, zo geliefd bij generaties Amsterdammers. Het was en is er avond aan avond uitverkocht voor de shows van Toon Hermans, Herman van Veen, André van Duin en Youp van ‘t Hek; voor de revues van Snip en Snap en musicals als Cats en My Fair Lady. Het is ook het theater voor ballet- en operavoorstellingen uit de hele wereld, boks- en worstelwedstrijden, en natuurlijk voor het circus waarmee het allemaal begon. 

Het uitgebreide archief is nu volledig geïnventariseerd, en samen met Stadsarchief Amsterdam presenteert Koninklijk Theater Carré de meest bijzondere stukken. Bijzondere foto’s van variété- en circusartiesten uit de jaren ’30, portretfoto’s van de lievelingspaarden van Oscar Carré uit 1909, programma’s, affiches en toegangskaartjes, maar ook interessante correspondentie met artiesten, leveranciers en natuurlijk het publiek. Het volledige archief wordt ook opgenomen in de online-catalogus van het Stadsarchief, waardoor iedereen het archief blijvend in kan zien.

De expositie is vanaf 10 maart t/m 11 juni 2017 gratis te bezichtigen in de Schatkamer van het Stadsarchief. Lees meer op www.amsterdam.nl.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws