Cultuurfondsen op Naam in Overijssel


Cultuurfondsen op Naam in Overijssel

Wie een CultuurFonds op Naam instelt bepaalt zelf de doelstelling. Zo is het mogelijk een CultuurFonds op Naam in te stellen dat bijdraagt aan de ontwikkeling van cultuur en natuurbehoud in een specifieke regio. De besteding van deze fondsen is in handen van het afdelingsbestuur van het Cultuurfonds in de desbetreffende regio.

Haersoltefonds Overijssel
Het financieel ondersteunen van initiatieven voor educatie en talentontwikkeling op het gebied van podiumkunsten, beeldende kunst en natuur in de provincie Overijssel (w.o. ook beurzen voor talentvolle musici).

Köbo Fonds
Het financieel ondersteunen van educatieve projecten op het gebied van muziek, dans of theater die erop gericht zijn jongeren in Overijssel, bij voorkeur met verschillende achtergronden, die hier niet of nauwelijks mee in aanraking komen, interesse voor muziek, dans of theater bij te brengen.

Marke van Streukel/Marke van Berkum Fonds
Het financieel ondersteunen van projecten op het gebied van natuurbehoud, (rechts)wetenschap en monumentenzorg in de provincie Overijssel.
Voor ondersteuning komen met name in aanmerking projecten van het Overijssels Landschap, de Vereeniging tot Beoefening van Overijsselsch Regt en Geschiedenis (VORG) en de Stichting Overijsselse Molen.

Feteris-Oosterbaan Fonds
Het financieel ondersteunen van de muziekbeoefening in de regio’s Noord-West Overijssel en Noord/Veluwe.

Henk Jan van den Berg Fonds
Het financieel ondersteunen van de amateuristische muziekbeoefening op het platteland van Overijssel.

Muziekstudiefonds voor Drenthe en Overijssel
Het financieel ondersteunen van projecten ter bevordering van de beoefening van klassieke muziek in Drenthe en Overijssel.

Van Heek Boekelo Fonds
Het financieel ondersteunen van projecten die betrokken zijn bij culturele, historische en landschappelijke situaties en initiatieven in en rondom Boekelo, Usselo, Twekkelo in Overijssel.

Ivonne Fonds
Het financieel ondersteunen van amateurmuziekgezelschappen in Overijssel in brede zin.

Herman Krop Fundatie
Het financieel ondersteunen van culturele projecten in Zwolle en omgeving.

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Edelhert terug naar Noord-Brabant

Het edelhert kan terugkeren naar Noord-Brabant, dankzij de herinrichting van het Groene Woud. Bekijk project
Muziek

Akoesticum

Nationaal oefencentrum voor podiumkunsten Bekijk project

Restauratie Naco-huisje

Het Amsterdamse Schoolmonument moest twaalf jaar geleden wijken voor de uitbreiding van het Centraal Station. Stadsherstel restaureert het bijzondere Bekijk project
De passie van een verzamelaar

Sluijters, Gestel, Kelder

Charley Toorop, Jan Sluijters, Leo Gestel, Toon Kelder, Kees Maks. Al deze schilders waren vertegenwoordigd in de collectie van de markante Amsterdamse Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws