Eigen initiatieven

Buurtcultuurfondsen

De afgelopen jaren heeft Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant een nieuwe variant op de bestaande CultuurFondsen op Naam ontwikkeld: het zogenaamde ‘buurtcultuurfonds’. De Buurtcultuurfondsen richten zich op stimulering van kunst en cultuur in de regio, en heel lokaal in de wijken. In 2013 werden 47 grote cultuurprojecten ondersteund, daarnaast zijn er tientallen kleinschalige buurtinitiatieven mogelijk gemaakt met een bijdrage uit een van de 6 Buurtcultuurfondsen.
In Brabant is rondom de buurtcultuurfondsen een platform ontstaan voor dialoog en kennisuitwisseling tussen overheid, corporaties, steunfuncties, Centra voor de Kunsten en Cultuurfonds. Er is vier keer per jaar een overleg met de naam Club Buurtgeluk en het werkveld ontvangt ieder kwartaal een aflevering van Omroep Buurtgeluk, een videonieuwsbrief vanuit het Cutuurfonds waarmee het werkveld in een paar minuten wordt bijgepraat over projecten en ontwikkelingen in buurtcultuurwerk in Brabant.

Hoederschap van de Brabant Bokaal

De laureaten van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in een Hoederschap. Jaarlijks organiseert het Hoederschap een brabant-breed cultureel project. In 2013 stond cultuur van het hedendaags Brabants streekproduct in Brabant centraal. Onder de titel “De Brabantse Hap” realiseerden de Hoeders een publicatie en tentoonstelling en proeverij in het Kasteel Helmond.

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws