Eigen initiatieven

Buurtcultuurfondsen

De afgelopen jaren heeft Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant een nieuwe variant op de bestaande CultuurFondsen op Naam ontwikkeld: het zogenaamde ‘buurtcultuurfonds’. De Buurtcultuurfondsen richten zich op stimulering van kunst en cultuur in de regio, en heel lokaal in de wijken. In 2013 werden 47 grote cultuurprojecten ondersteund, daarnaast zijn er tientallen kleinschalige buurtinitiatieven mogelijk gemaakt met een bijdrage uit een van de 6 Buurtcultuurfondsen.
In Brabant is rondom de buurtcultuurfondsen een platform ontstaan voor dialoog en kennisuitwisseling tussen overheid, corporaties, steunfuncties, Centra voor de Kunsten en Cultuurfonds. Er is vier keer per jaar een overleg met de naam Club Buurtgeluk en het werkveld ontvangt ieder kwartaal een aflevering van Omroep Buurtgeluk, een videonieuwsbrief vanuit het Cutuurfonds waarmee het werkveld in een paar minuten wordt bijgepraat over projecten en ontwikkelingen in buurtcultuurwerk in Brabant.

Hoederschap van de Brabant Bokaal

De laureaten van de Brabant Bokaal hebben zich verenigd in een Hoederschap. Jaarlijks organiseert het Hoederschap een brabant-breed cultureel project. In 2013 stond cultuur van het hedendaags Brabants streekproduct in Brabant centraal. Onder de titel “De Brabantse Hap” realiseerden de Hoeders een publicatie en tentoonstelling en proeverij in het Kasteel Helmond.

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Edelhert terug naar Noord-Brabant

Het edelhert kan terugkeren naar Noord-Brabant, dankzij de herinrichting van het Groene Woud. Bekijk project
Muziek

Akoesticum

Nationaal oefencentrum voor podiumkunsten Bekijk project

Restauratie Naco-huisje

Het Amsterdamse Schoolmonument moest twaalf jaar geleden wijken voor de uitbreiding van het Centraal Station. Stadsherstel restaureert het bijzondere Bekijk project
De passie van een verzamelaar

Sluijters, Gestel, Kelder

Charley Toorop, Jan Sluijters, Leo Gestel, Toon Kelder, Kees Maks. Al deze schilders waren vertegenwoordigd in de collectie van de markante Amsterdamse Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws