Buurtcultuur, buurtnatuur, vrijkomende kerken

Buurtcultuurfonds Noord-Brabant

Buurtcultuurfonds Noord-Brabant

De provincie Noord-Brabant en het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleren burgers, lokale overheden, ondernemers en organisaties samen werk te maken van de eigen leefomgeving. Voor initiatieven die hiervoor cultuur inzetten, is er het Buurtcultuurfonds. Voor alle aanvragen is lokaal draagvlak en commitment een voorwaarde voor toekenning.

Het Buurtcultuurfonds is een regeling voor buurtgerichte cultuurprojecten in Noord-Brabant. Culturele verenigingen, stichtingen en ZZP-ers kunnen subsidie aanvragen. Aanvragen lopen uiteen van Straatopera tot kunst in de wijk en van textielproject tot verhalenkamer.

Altijd werken bewoners, organisaties uit de buurt en een professionele kunstenaar samen aan een project rondom een actueel vraagstuk binnen de gemeenschap. Cultuur wordt ingezet als instrument om een vraagstuk te verkennen, een dialoog op te starten, vorm te geven aan een proces of ontmoeting tussen bewonersgroepen tot stand te brengen.  

Op jaarbasis is er €300.000 voor buurtcultuurprojecten beschikbaar. De bijdrage per aanvraag is maximaal € 10.000.

Voor de regeling en het aanvraagformulier van het Buurtcultuurfonds Noord-Brabant, klik hier.

Download hier het logo.

Aanvragen worden behandeld in tranches: sluitingsdata voor aanvragen voor de kwartaaltranches zijn jaarlijks: 1 februari, 1 mei, 1 augustus en 1 november.

In Noord-Brabant vinden initiatiefnemers, opdrachtgevers en partners elkaar op www.communityartbrabant.nl Op dit online platform delen we onze kennis, ervaring en netwerk in community art. Wees welkom.

 

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Edelhert terug naar Noord-Brabant

Het edelhert kan terugkeren naar Noord-Brabant, dankzij de herinrichting van het Groene Woud. Bekijk project
Muziek

Akoesticum

Nationaal oefencentrum voor podiumkunsten Bekijk project

Restauratie Naco-huisje

Het Amsterdamse Schoolmonument moest twaalf jaar geleden wijken voor de uitbreiding van het Centraal Station. Stadsherstel restaureert het bijzondere Bekijk project
De passie van een verzamelaar

Sluijters, Gestel, Kelder

Charley Toorop, Jan Sluijters, Leo Gestel, Toon Kelder, Kees Maks. Al deze schilders waren vertegenwoordigd in de collectie van de markante Amsterdamse Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws