Buurtcultuur, buurtnatuur, vrijkomende kerken

Buurtcultuurfonds Noord-Brabant

Buurtcultuurfonds Noord-Brabant

Provincie Noord-Brabant en het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleren burgers, lokale overheden, ondernemers en organisaties om met buurtcultuur werk te maken van nieuwe beelden en plannen voor de eigen leefomgeving. En met succes. Brabant heeft in de afgelopen zes jaar een behoorlijk portfolio en netwerk opgebouwd in buurtcultuur. De komende vier jaar bouwen we met onze partners verder aan kunstpraktijken in de buurt. 

Om maximaal inzicht te krijgen in de procesgang en effecten van buurtcultuurprojecten is de zogenaamde 'projectscan' ontwikkeld. Dit instrument is beschikbaar voor alle initiatiefnemers van Buurtcultuurprojecten. Ons advies is om deze scan op uw project los te laten voor u een aanvraag doet, want het maakt het project sterker en daarmee de kans op toekenning groter. Warner Werkhoven en Joosje Duindam van Community Art Brabant kunnen hierbij helpen. Deelname aan de projectscan maakt bij een toekenning uit het Buurtcultuurfonds sowieso deel uit van de subsidievoorwaarden. 

Voor wie?
Het Buurtcultuurfonds is een regeling voor buurtgerichte cultuurprojecten in Noord-Brabant. Culturele verenigingen, stichtingen en ZZP-ers kunnen subsidie aanvragen. Aanvragen lopen uiteen van Straatopera tot kunst in de wijk en van textielproject tot verhalenkamer.

Op jaarbasis is er €300.000 voor buurtcultuurprojecten beschikbaar. De bijdrage per aanvraag is maximaal € 10.000. 

Aanvragen worden behandeld in tranches: sluitingsdata voor aanvragen voor de kwartaaltranches zijn jaarlijks: 1 februari, 1 mei, 1 augustus en 1 november.

In Noord-Brabant vinden initiatiefnemers, opdrachtgevers en partners elkaar op www.communityartbrabant.nl Op dit online platform delen we onze kennis, ervaring en netwerk in community art. Wees welkom.

Voor de regeling en het aanvraagformulier van het Buurtcultuurfonds Noord-Brabant, klik hier.

Download hier het logo.

 

 

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws