Zilveren Anjers 2017

Amsterdam, 11 mei 2017. Het Prins Bernhard Cultuurfonds kent de Zilveren Anjers 2017 toe aan Jan Buisman uit Den Haag, Elise Wessels – van Houdt uit Amsterdam en Pieter Breuker uit Feanwâlden. De onderscheiding wordt woensdagochtend 14 juni uitgereikt door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden in het Koninklijk Paleis Amsterdam.

Jan Buisman (1925, Culemborg) voor zijn bijdrage ten behoeve van de geschiedenis van de meteorologie en in het bijzonder de publicaties Duizend jaar weer, wind en water in de Lage Landen.

Elise Wessels – van Houdt (1943, Rotterdam) voor haar rol als moderne mecenas voor de podium- en beeldende kunsten en in het bijzonder voor Nihon no hanga, een omvangrijke collectie Japanse prenten.

Pieter Breuker (1945, Skingen) voor zijn bijdrage ten behoeve van cultuurhistorie en in het bijzonder de kaats- en sportgeschiedenis in relatie met kunst en cultuur.

De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft Prinses Beatrix deze taak overgenomen.

Noot voor de redactie

De uitreiking vindt plaats op woensdag 14 juni om 11.00 uur in het Koninklijk Paleis Amsterdam.
De gronden van verlening en laudatio’s worden tijdens de uitreiking voorgelezen, maar zijn onder embargo vanaf donderdag 8 juni tot dinsdag 13 juni 12.00 uur op te vragen bij afdeling Communicatie, Yvette Hoogerwerf, pers@cultuurfonds.nl, tel. 020-520 6130.

Accreditatie mogelijk tot uiterlijk maandag 12 juni, 12.00 uur per e-mail rvd.pers.kh@minaz.nl onder vermelding van naam, medium en functie. Bij grote mediabelangstelling kan een beperkte toegangsregeling gelden. U ontvangt hierover uiterlijk maandagmiddag 12 juni per e-mail bericht.

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten
Monumentenzorg

De Hef

Herbestemming spoorbrug De Hef te Rotterdam Bekijk project

Albert Moore in Museum De Buitenplaats

Museum De Buitenplaats en de York Art Gallery (UK) slaan de handen ineen voor een expositie gewijd aan negentiende-eeuwse schilder Albert Moore. Of Beauty and Bekijk project
Geschiedenis en Letteren

Punselie, portret van een familiebedrijf

Wat maakt de koekjes van Punselie zo bijzonder? De documentaire Punselie vertelt het verhaal achter deze koekjesfabriek. Bekijk project

Expositie ZERO in Stedelijk Museum

Tot 8 november 2015 is in het Stedelijk Museum in Amsterdam de expositie ZERO: Let us explore the stars te zien. Een historisch overzicht van de innovatieve Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws