Uniek kustversterkingsproject krijgt culturele prijs

Schagen/Petten, 19 april 2017 – Kustversterkingsproject Kust op Kracht heeft de Culturele Prijs Noord-Holland gekregen. Johan Remkes, commissaris van de Koning en ook voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, reikte de prijs op  woensdag 19 april 2017 uit.  

Uniek kustversterkingsproject
Kust op Kracht is een samenwerkingsproject van meerdere partijen, waaronder Landschap Noord-Holland, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Mede door hun inzet is extra natuur gerealiseerd, zo vindt het Cultuurfonds. Andere samenwerkingspartners van Kust op Kracht zijn Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Provincie Noord-Holland, Rijkswaterstaat en de  gemeenten Bergen en Schagen.

Knap staaltje Hollands vernuft
‘De eeuwenlange strijd tegen het water is met dit unieke kustversterkingsproject in een nieuwe fase gebracht. Een knap staaltje Hollands vernuft en vakmanschap, maar ook een krachtig voorbeeld van maatschappelijke vitaliteit: hoe een idee én ideaal - via de route van natuur - duurzaam wordt uitgevoerd met betrokkenheid én inbreng van velen in de omgeving’, aldus het juryrapport van het Cultuurfonds.

Culturele Prijs Noord-Holland
De Culturele Prijs Noord-Holland bestaat sinds 1990. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon, een groep van personen of een instelling, die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt op cultureel gebied in het algemeen, op het gebied van de amateuristische kunstbeoefening in het bijzonder of op het gebied van natuurbehoud.  Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden en een kunstwerk, dit jaar ontworpen door de jonge talentvolle ontwerper in opleiding Asefeh Tayebani, leerling van de Gerrit Rietveld Academie.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws