Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân kent € 85.475 toe aan cultuur- en natuurprojecten

Leeuwarden, december  2016. Het bestuur van het Cultuurfonds Fryslân heeft aan  37 cultuur- en natuurprojecten in de provincie € 85.475 toegekend. Zo ontvangt Stichting Friesland Pop een bijdrage van € 7.500 voor de regeling kleine popfestivals & podia in Fryslân. Met de regeling wordt het voor amateurbandjes en dj's mogelijk om op te treden.

Tresoar ontvangt een bijdrage van € 5.000 voor het ontsluiten van archieven met gegevens van meer dan 3000 onderduikers. Door middel van een website, tv-serie, radio-uitzendingen, lezingen en een educatief programma willen ze ervoor zorgen dat de hulp aan onderduikers een niet op zichzelf staande geschiedenis blijft maar in relatie staat tot het hier en nu en tot de toekomst.

Verder is een bijdrage van € 5.000 geleverd aan  Plaatselijk Belang Oldeberkoop voor het herstellen en verbinden van de Parkbossen rond Oldeberkoop en ontvangt Stichting Museum Martena  een bijdrage van € 2.500 voor de tentoonstelling Jan Janszoon de Stomme - Terug in Franeker.

Bekijk hier alle toekenningen van deze ronde.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere  initiatieven en talent gestimuleerd. Als inspirator van hedendaags mecenaat geeft het Prins Bernhard Cultuurfonds particulieren, stichtingen en bedrijven onafhankelijk en deskundig advies over filantropie.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân is een van de twaalf provinciale afdelingen.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)

Meer informatie over de toegekende bijdragen kunt u vinden op www.cultuurfonds.nl/friesland  of op www.fryslan.frl. U kunt ook contact opnemen met het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân,  Mirjam Sutman Meijer, tel. 058 2925089, m.sutmanmeijer@cultuurfonds.nl.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Edelhert terug naar Noord-Brabant

Het edelhert kan terugkeren naar Noord-Brabant, dankzij de herinrichting van het Groene Woud. Bekijk project
Muziek

Akoesticum

Nationaal oefencentrum voor podiumkunsten Bekijk project

Restauratie Naco-huisje

Het Amsterdamse Schoolmonument moest twaalf jaar geleden wijken voor de uitbreiding van het Centraal Station. Stadsherstel restaureert het bijzondere Bekijk project
De passie van een verzamelaar

Sluijters, Gestel, Kelder

Charley Toorop, Jan Sluijters, Leo Gestel, Toon Kelder, Kees Maks. Al deze schilders waren vertegenwoordigd in de collectie van de markante Amsterdamse Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws