Lelyprijs 2017 voor Erik Wallenburg

Zeewolde, 31 januari 2017 - De Lelyprijs gaat dit jaar naar Erik Wallenburg uit Zeewolde, initiatiefnemer van veel culturele evenementen en activiteiten. Hij krijgt de prijs vanwege het unieke karakter van zijn projecten en de verscheidenheid aan activiteiten waarmee hij een grote verbondenheid heeft gecreëerd onder de inwoners van Zeewolde. De uitreiking is op 23 maart aanstaande.


Creatieve geest
Erik Wallenburg staat in Zeewolde bekend als creatieve geest en initiatiefnemer van allerlei evenementen. Zo zette hij de ‘Van Z tot Z-wandeltocht’ op, een jaarlijkse wandeltocht van 110 km binnen 24 uur door vier Flevolandse gemeenten. Ook ontwierp hij een herdenkingsmonument voor iedereen die plotseling een dierbare heeft verloren. Hij maakt cartoons voor de lokale krant, fotografeert en publiceerde het fotoboek ‘De Zeewolder Vrijwilliger in beeld gebracht’. Daarnaast heeft hij jarenlang meegewerkt aan teksten schrijven en decors maken voor het Oogstfeest, waarvoor hij ook het logo heeft ontworpen.

Genomineerden
De andere genomineerde voor de Lelyprijs 2017 was het Instituut Voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) uit Zeewolde, dat op een vernieuwende manier heeft bijgedragen aan de natuur en daarbij op lokaal niveau veel mensen heeft betrokken.

Over de Lelyprijs
De Lelyprijs wordt jaarlijks door het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland toegekend aan personen of organisaties die zich onderscheiden op het gebied van cultuur of natuur in Flevoland. De prijs bestaat uit een kunstwerk van Siemen Bolhuis en een bedrag van 2.500 euro, te besteden binnen het culturele werkveld van de prijswinnaar.

De Lelyprijs 2017 wordt uitgereikt op donderdag 23 maart aanstaande door Leen Verbeek, Commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Flevoland.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws