Lelyprijs 2017 voor Erik Wallenburg

Zeewolde, 31 januari 2017 - De Lelyprijs gaat dit jaar naar Erik Wallenburg uit Zeewolde, initiatiefnemer van veel culturele evenementen en activiteiten. Hij krijgt de prijs vanwege het unieke karakter van zijn projecten en de verscheidenheid aan activiteiten waarmee hij een grote verbondenheid heeft gecreëerd onder de inwoners van Zeewolde. De uitreiking is op 23 maart aanstaande.


Creatieve geest
Erik Wallenburg staat in Zeewolde bekend als creatieve geest en initiatiefnemer van allerlei evenementen. Zo zette hij de ‘Van Z tot Z-wandeltocht’ op, een jaarlijkse wandeltocht van 110 km binnen 24 uur door vier Flevolandse gemeenten. Ook ontwierp hij een herdenkingsmonument voor iedereen die plotseling een dierbare heeft verloren. Hij maakt cartoons voor de lokale krant, fotografeert en publiceerde het fotoboek ‘De Zeewolder Vrijwilliger in beeld gebracht’. Daarnaast heeft hij jarenlang meegewerkt aan teksten schrijven en decors maken voor het Oogstfeest, waarvoor hij ook het logo heeft ontworpen.

Genomineerden
De andere genomineerde voor de Lelyprijs 2017 was het Instituut Voor Natuureducatie en Duurzaamheid (IVN) uit Zeewolde, dat op een vernieuwende manier heeft bijgedragen aan de natuur en daarbij op lokaal niveau veel mensen heeft betrokken.

Over de Lelyprijs
De Lelyprijs wordt jaarlijks door het Prins Bernhard Cultuurfonds Flevoland toegekend aan personen of organisaties die zich onderscheiden op het gebied van cultuur of natuur in Flevoland. De prijs bestaat uit een kunstwerk van Siemen Bolhuis en een bedrag van 2.500 euro, te besteden binnen het culturele werkveld van de prijswinnaar.

De Lelyprijs 2017 wordt uitgereikt op donderdag 23 maart aanstaande door Leen Verbeek, Commissaris van de Koning en voorzitter van het Cultuurfonds Flevoland.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Edelhert terug naar Noord-Brabant

Het edelhert kan terugkeren naar Noord-Brabant, dankzij de herinrichting van het Groene Woud. Bekijk project
Muziek

Akoesticum

Nationaal oefencentrum voor podiumkunsten Bekijk project

Restauratie Naco-huisje

Het Amsterdamse Schoolmonument moest twaalf jaar geleden wijken voor de uitbreiding van het Centraal Station. Stadsherstel restaureert het bijzondere Bekijk project
De passie van een verzamelaar

Sluijters, Gestel, Kelder

Charley Toorop, Jan Sluijters, Leo Gestel, Toon Kelder, Kees Maks. Al deze schilders waren vertegenwoordigd in de collectie van de markante Amsterdamse Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws