Het Leenheren van het Sticht Fonds voor cultuurhistorisch erfgoed in de provincie Utrecht

Op 14 december jl. is het Leenheren van Het Sticht Fonds opgericht. Dit Cultuurfonds op Naam met een kapitaal van € 30.000 kent als doelstelling het financieel ondersteunen van projecten op het gebied van cultuurhistorisch erfgoed in de provincie Utrecht. De Stichting Leenheren van het Sticht heeft dit fonds opgericht om de ondersteuning van cultuurhistorisch erfgoed voort te zetten nu de stichting wordt opgeheven.

De naam van de stichting is een verwijzing naar het leenstelsel en het territorium waarover de bisschoppen van Utrecht in de middeleeuwen landsheerlijkheid uitoefenden. De stichting stelde zich sinds haar oprichting in 1995 tot doel om belangstelling voor cultureel erfgoed, de ontwikkeling van cultuurhistorische objecten en projecten en draagvlak voor het behoud en beheer van cultuur en natuur in de provincie Utrecht te bevorderen. Deze doelstelling wordt nu door het Prins Bernhard Cultuurfonds voortgezet in het Leenheren van het Sticht Fonds.  

Het fonds is actief per 1 januari 2017. De afdeling Utrecht van het Prins Bernhard Cultuurfonds zal zorgdragen voor het besteden van het fonds. Aanvragen kunnen gericht worden aan het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht via het gangbare aanvraagformulier.

Over CultuurFonds op Naam

Een CultuurFonds op Naam is een moderne vorm van cultuurmecenaat: een bijzondere manier om cultuur en natuurbehoud in Nederland te ondersteunen. Het Prins Bernhard Cultuurfonds biedt particulieren, stichtingen en bedrijven die mogelijkheid. Een CultuurFonds op Naam komt tot stand via een schenking of bij testament.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds stimuleert cultuur en natuurbehoud in Nederland - op grote en op kleine schaal. Bijzondere initiatieven, bevlogenheid en talent moedigt het fonds aan met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen. Door actieve fondsenwerving en inkomsten uit loterijen kan het fonds jaarlijks ruim 3.500 projecten en personen ondersteunen.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Edelhert terug naar Noord-Brabant

Het edelhert kan terugkeren naar Noord-Brabant, dankzij de herinrichting van het Groene Woud. Bekijk project
Muziek

Akoesticum

Nationaal oefencentrum voor podiumkunsten Bekijk project

Restauratie Naco-huisje

Het Amsterdamse Schoolmonument moest twaalf jaar geleden wijken voor de uitbreiding van het Centraal Station. Stadsherstel restaureert het bijzondere Bekijk project
De passie van een verzamelaar

Sluijters, Gestel, Kelder

Charley Toorop, Jan Sluijters, Leo Gestel, Toon Kelder, Kees Maks. Al deze schilders waren vertegenwoordigd in de collectie van de markante Amsterdamse Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws