Cultuurfonds Utrecht besteedt € 104.378 aan cultuur in december

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht heeft in december aan 33 projecten een financiële bijdrage toegekend. Mede vanuit het budget van een aantal CultuurFondsen op Naam werd een bedrag van € 104.378 toegewezen in de sectoren muziek, theater, beeldende kunst, wetenschap, letteren, culturele vorming, monumentenzorg en natuur.

Zowel grootschalige als kleine projecten konden op een bijdrage rekenen. Het Centraal Museum te Utrecht kreeg voor de tentoonstelling ‘Rietvelds Meesterwerk. Leve De Stijl!’ een bijdrage van € 10.000 toegekend en Stichting Opera Leusden ontving voor het festival ‘Opera Belevenis in Leusden’ een toezegging van € 5.000 . Maar ook het Stichting Open Monumentendagen Amersfoort kon rekenen op een bijdrage: voor het educatieproject ‘Juniorgidsen Open Monumentendagen Amersfoort’ kreeg de stichting € 2.250 toebedeeld.

In de bijlage staat per gemeente aangegeven aan welke personen of projecten in juni een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Utrecht.

CultuurFondsen op Naam

Uit de zogenoemde CultuurFondsen op Naam – fondsen van particulieren, bedrijven of stichtingen met een vooraf gesteld doel – werd in Utrecht eveneens besteed. Uit het Van Hoorn Koster Fonds, dat in 2008 door het echtpaar Van Hoorn-Koster uit Amersfoort werd opgericht om publicaties over de geschiedenis en archeologie van Utrecht te ondersteunen, werd € 7.778 toegekend voor de publicatie “Bollenburg – Het huis van Oldenbarnevelt”. Uit het Madzy van Nagell-Martini Buys Fonds werd € 2.000 toegekend aan Stichting Verhalen Horen Overal voor het project ‘Verhalenkamer De Ronde Venen’.

Voorbeelden van CultuurFondsen op naam staan op www.cultuurfonds.nl/mecenas

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws