Ondersteuning voor documentairemakers uit ontwikkelingslanden

Heddy Honigmann krijgt eigen CultuurFonds op Naam

Amsterdam, 2 december 2016 - Documentairemaker Heddy Honigmann stelt bij het Prins Bernhard Cultuurfonds het Heddy Honigmann Fund in, om documentairemakers uit ontwikkelingslanden te ondersteunen. Zij doet dit met het startkapitaal van 75.000 euro dat zij krijgt door de toekenning van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs.

Heddy Honigmann Fund
De komende vijf jaar maken Heddy Honigmann en Ally Derks, de huidige directeur directeur van IDFA (International Documentary Film Festival Amsterdam), jaarlijks een selectie uit de aanvragen die voor ondersteuning zijn ingediend bij het al bestaande IDFA Bertha Fund. Elk jaar kunnen drie aanvragen worden ondersteund vanuit het Heddy Honigmann Fund, met een bijdrage van 5000 euro per project.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds beheert het Heddy Honigmann Fund, samen met meer dan 400 andere CultuurFondsen op Naam van betrokken mecenassen, met ieder een eigen doelstelling op gebied van cultuur, natuur of wetenschap.

Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs
De Prins Bernhard Cultuurfondsprijs is een oeuvreprijs die elk jaar wordt toegekend aan personen of instellingen met een bijzondere staat van dienst op gebied van cultuur, natuur of wetenschap in Nederland.

De ontvanger van de prijs krijg, naast een vrij besteedbaar bedrag van 75.000 euro, een startkapitaal van 75.000 euro om een eigen CultuurFonds op Naam in te stellen. Naam en doelstelling van dit fonds worden bepaald door de ontvanger van de prijs. Het Prins Bernhard Cultuurfonds draagt zorg voor het beheer en de besteding van het fonds.

Uitreiking
Heddy Honigmann ontving de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs op vrijdag 2 december 2016 uit handen van Hare Majesteit Koningin Máxima. Eerdere winnaars van de oeuvreprijs waren Francine Houben, Johan Simons, Piet Oudolf, Lidewij Edelkoort, Anton Corbijn en Orkest van de Achttiende Eeuw.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws