Cultuurfonds Drenthe steunt in 2016 156 projecten voor € 410.000

Assen, december 2016

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in 2016 in totaal € 410.000 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 156 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Het bestuur heeft in de vierde vergadering van 2016, € 68.000 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 26 projecten. Deze projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.

De opbrengst van de Anjeractie 2016 in Drenthe is bijna € 27.000. De Anjeractie is de jaarlijkse collecteweek van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Voor 2017 is de collecteweek voor cultuur en natuur in Nederland van 14 tot en met 20 mei 2017.

Het Cultuurfonds Drenthe werkt aan de hand van landelijke richtlijnen. Bijdragen worden beschikbaar gesteld voor bijzondere activiteiten van en voor amateurs en vrijwilligers. Voor activiteiten van en voor inwoners van de gemeente Tynaarlo kan het Cultuurfonds Drenthe een bijdrage uit het Jenny Vrieling Fonds beschikbaar stellen.

In 2017, op 22 maart, 28 juni, 11 oktober en 13 december behandelt het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe nieuwe aanvragen voor een bijdrage. Die kunnen tot 6 weken vóór die datum worden ingediend.

Vier opvallende projecten zijn:
Muziektheaterproductie Addergebroed – Het leven van Johannes van Lier

Stichting Boventoon Theater kan rekenen op een bijdrage van € 10.000 voor de muziektheaterproductie Addergebroed – Het Leven van Johannes van Lier. Voor het project Rijkdom van Drenthe slaan culturele instellingen in Drenthe de handen ineen om de rijke geschiedenis van Drenthe te vertellen - een onderbelichte kant van de provincie, die toch vaak met armoede geassocieerd wordt. Naar aanleiding van de tentoonstelling Het Grootste Poppenhuis van Drenthe in het Drents Museum, waar de stijlkamers van Johannes van Lier tentoongesteld worden, heeft musicalproducent Tresore Producties het initiatief genomen tot een muzikale voorstelling als hart van het project: Addergebroed – Het leven van Johannes van Lier. Het levensverhaal van Van Lier, een prominent figuur uit de Drentse geschiedenis, biedt veel handvatten om een levendig beeld te scheppen van Drenthe in de achttiende eeuw.

App ArtB@tle
Stichting KunSTemmen kan rekenen op een bijdrage van € 5.000 voor de app ArtB@tle. Kunsteducatie op een moderne manier via een App. In samenspraak en m.m.v. scholen een podium bieden voor schooljeugd waar werk beoordeeld kan worden d.m.v. het “liken” door andere scholieren, waarbij een ranking ontstaat. Daarnaast zal de App random multiple choice vragen over kunst stellen, waarmee een spelers ranking ontstaat en tevens de kennis wordt vergroot. Doel van de Stichting: om zonder winst oogmerk een platform te creëren waarbij jongeren door middel van een ArtBattle App
anders naar kunst te leren kijken. 

Muziektheaterproductie Keep on Swinging
De vereniging Eelder Bloemenkoor kan rekenen op een bijdrage van € 3.800 voor de organisatie van het jubileumconcert, het aanschaffen van koorkleding en het volgen van een professionele zangworkshop. De speciale theatervoorstelling in het kader van het 10-jarig jubileum vindt plaats op 18 en 19 maart 2017 in De Nieuwe Kolk in Assen. Het koor staat onder leiding van Mark Pepping met als speciale gaste Karin Bloemen, zangeres en cabaretière.

Muziekproductie Somme100Noord
De vereniging Muziek Met Meer kan rekenen op een bijdrage van € 1.000 voor de muziekproductie Somme100Noord. De vereniging organiseert een uniek muziek/filmproject rondom de in 1916 gemaakte film The Battle of the Somme. Hiertoe wordt een speciaal projectorkest samengesteld bestaande uit amateurs uit de regio, aangevuld met een enkele (semi)professionals. Dit orkest zal live muziek verzorgen tijdens de vertoning van de historische film. Voorafgaand aan de vertoning worden er verhalen uit de regio verteld, verzameld door de Historische Vereniging “De Smilde” in nauwe
samenwerking met de Bibliotheek en CRAS.

Hier staat aangegeven voor welke andere projecten een bijdrage is toegekend door het Cultuurfonds Drenthe tijdens de vierde vergadering van 2016.

Lees hier het complete persbericht.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Edelhert terug naar Noord-Brabant

Het edelhert kan terugkeren naar Noord-Brabant, dankzij de herinrichting van het Groene Woud. Bekijk project
Muziek

Akoesticum

Nationaal oefencentrum voor podiumkunsten Bekijk project

Restauratie Naco-huisje

Het Amsterdamse Schoolmonument moest twaalf jaar geleden wijken voor de uitbreiding van het Centraal Station. Stadsherstel restaureert het bijzondere Bekijk project
De passie van een verzamelaar

Sluijters, Gestel, Kelder

Charley Toorop, Jan Sluijters, Leo Gestel, Toon Kelder, Kees Maks. Al deze schilders waren vertegenwoordigd in de collectie van de markante Amsterdamse Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws