Uitgeverij schenkt aan het Cultuurfonds

175 jaar Boom Uitgevers

In 2016 viert Koninklijke Boom uitgevers haar 175-jarig bestaan. Op 2 juni 1841 nam de apotheker J.A. Boom uit Meppel het aandeel van Sijger Jans Bolt in het drukkerijtje Bolt & Hamel over. Na enige wisselingen van compagnons zette J.A. Boom in 1853 de onderneming als enig eigenaar voort met een van zijn zonen. ‘J.A. Boom & Zoon’ was nu een echt familiebedrijf. Dat is het, 175 jaar nadat J.A. Boom zich op het drukkerspad begaf, nog steeds. Op dit moment staat de vijfde generatie Boom aan het roer van de onderneming. Het plaatselijke drukkerijtje van vroeger is uitgegroeid tot een concern: ‘Koninklijke Boom uitgevers’.

Ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan schenkt Koninklijke Boom uitgevers een cheque ter waarde van €14.328,25 aan het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het bedrag is bijeengebracht door relaties van Boom uitgevers.

In 2013, aan de vooravond van 200 jaar koninkrijk, publiceerde Koninklijke Boom de drie biografieën over Koningen Willem I, Willem II en Willem III. Voor het eerst kregen drie auteurs volledige toegang tot de archieven van het Koninklijk Huisarchief. Het onderzoek van de auteurs is volledig gefinancierd door het Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws