De kunst van het geven

Nieuwsarchief

Nieuws

TextielMuseum Tilburg wint Museumprijs

TextielMuseum Tilburg is ‘Museum van het Jaar 2017’ en wint €100.000. Na een bloedstollende stemperiode is het TextielMuseum Tilburg als winnaar uit de bus gekomen van de BankGiro Loterij Museumprijs 2017.

Lees meer
Nieuws

Cultuurfonds Overijssel steunt 60 projecten(Overijssel)

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft in het eerste kwartaal van 2017 60 projecten op het gebied van cultuur en natuur ondersteund, voor een bedrag van ruim € 180.000. Er zijn diverse toekenningen uit CultuurFondsen op Naam gedaan, waaronder de eerste toekenningen uit het nieuwe CultuurFonds op naam Kleine Culturele Initiatieven Provincie Overijssel (KCIPO).

Lees meer
Nieuws

Cultuurprijs Noord-Brabant voor Frank Lammers

‘s-Hertogenbosch, 18 april - Frank Lammers ontvangt dit jaar de Cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. De jury prijst de breedte van zijn kunstenaarschap, dat bovendien nog volop in ontwikkeling is. "In al zijn authenticiteit is Lammers een ware ambassadeur voor Brabant", aldus juryvoorzitter Esmeralda Huizen.

Lees meer
Nieuws

Cultuurfonds Fryslân geeft € 138.100 aan cultuur en natuur(Fryslân)

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân heeft in het eerste kwartaal van dit jaar aan 53 cultuur- en natuurprojecten in de provincie € 138.100 toegekend.

Lees meer
Nieuws

Uniek kustversterkingsproject krijgt culturele prijs

Kustversterkingsproject Kust op Kracht heeft de Culturele Prijs Noord-Holland gekregen.

Lees meer
Nieuws

Frank Lammers ontvangt Cultuurprijs Noord-Brabant (Landelijk)

Frank Lammers ontvangt de Cultuurprijs 2017 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Lees meer
Nieuws

In gesprek over toekomst kerkgebouw(Noord-Brabant)

Wilt u met buurt en andere betrokkenen een nieuwe bestemming voor het lokale kerkgebouw verkennen? Het Buurtkerkenfonds helpt mee.

Lees meer
Nieuws

Overijssel geeft impuls aan kleine culturele initiatieven(Overijssel)

De Provincie Overijssel geeft een impuls aan kleine culturele initiatieven in de provincie met het instellen van een eigen fonds bij het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Lees meer
Nieuws

Frank Lammers ontvangt Cultuurprijs Prins Bernhard Cultuurfonds(Noord-Brabant)

Frank Lammers ontvangt dit jaar de Cultuurprijs van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Lees meer
Nieuws

Cultuurfonds Gelderland op zoek naar kandidaten voor Bokaal (Gelderland)

Arnhem, 10 april 2017. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland doet een oproep om kandidaten voor te dragen voor de Bokaal 2017. Commissaris van de Koning C.G.A. Cornielje, initiatiefnemer van de prijs en tevens voorzitter van het Cultuurfonds Gelderland, reikt de prijzen in oktober uit. Dit keer zoekt het fonds kandidaten in de wereld van de koren en blaasmuziek.

Lees meer
Nieuws

Prijs Cultuurfonds Noord-Holland voor ‘Kust op Kracht’(Noord-Holland)

De Culturele Prijs Noord-Holland gaat naar kustversterkingsproject Kust op Kracht. Johan Remkes, commissaris van de Koning en ook voorzitter van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland, reikt de prijs op donderdag 19 april aanstaande uit. Het is de 26e keer dat deze prijs door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland wordt toegekend.

Lees meer
Nieuws

Cultuurfonds Zuid-Holland ondersteunt 92 culturele projecten (Zuid-Holland)

Den Haag, 3 april 2017. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland heeft in het 1e kwartaal van 2017 €368.905 toegekend aan 92 projecten.

Lees meer
Nieuws

Korting op 'Botanische tuinen in Nederland'

2017 is het jaar van de botanische tuinen. In het teken hiervan verschijnt de publicatie 'Botanische tuinen in Nederland'. Donateurs van het Cultuurfonds ontvangen korting!

Lees meer
Nieuws

Cultuurfonds Drenthe steunt 49 projecten voor ruim € 137.000(Drenthe)

Assen, maart 2017 - Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft ruim € 137.000 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 49 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe.

Lees meer
Nieuws

Erik Wallenburg ontvangt Lelyprijs 2017 als kunstzinnig gebaar(Flevoland)

Uit de handen van Erik Wallenburg uit Zeewolde kwamen al verschillende kunstwerken voort. Afgelopen donderdag mocht hij zelf de Lelyprijs 2017 in ontvangst nemen. Deze onderscheiding bestaat uit een beeld van drie opeenvolgende handgebaren, dat werd uitgereikt door de Flevolandse Commissaris van de Koning Leen Verbeek.

Lees meer
Nieuws

Karol Lesman ontvangt Martinus Nijhoff Vertaalprijs

Het Prins Bernhard Cultuurfonds kent de Martinus Nijhoff Vertaalprijs toe aan vertaler Karol Lesman. Hij krijgt de prijs voor zijn omvangrijke vertaaloeuvre van werken uit het Pools in het Nederlands. Aan de prijs is een bedrag van €35.000 en de Martinus Nijhoff Vertaalprijs Penning verbonden. De uitreiking vindt plaats op vrijdag 31 maart bij het Prins Bernhard Cultuurfonds in Amsterdam.

Lees meer
Nieuws

Cultuurfonds Noord-Brabant steunt 72 projecten(Noord-Brabant)

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant heeft in de vergadering over het vierde kwartaal van 2016 totaal € 256.407 toegekend aan 72 natuur- en cultuurprojecten.

Lees meer
Nieuws

Cultuurfonds Utrecht kent € 139.950 toe in maart(Utrecht)

Lees meer
Nieuws

Drie musea strijden om €100.000 in de BankGiro Loterij Museumprijs 2017

Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch en TextielMuseum Tilburg zijn genomineerd voor de BankGiro Loterij Museumprijs 2017. Het museum dat de wedstrijd wint ontvangt €100.000 voor de realisatie van hun museumdroom.

Lees meer
Nieuws

Subsidieregeling Cultuureducatie vmbo

De unieke publiek-private samenwerking tussen Fonds voor Cultuurparticipatie en het Cultuurfonds wordt wegens succes verlengd.

Lees meer
Nieuws

Rondleiding Carré & Stadsarchief

Koninklijk Theater Carré bestaat 130 jaar, en presenteert de meest bijzondere stukken uit het archief. T/m 11 juni in de schatkamer van Stadsarchief Amsterdam. Win vrijkaarten voor een gecombineerde rondleiding!

Lees meer
Nieuws

Edelhert is terug in Brabant

Na meer dan anderhalve eeuw afwezigheid is het edelhert terug in Brabant!

Lees meer
Nieuws

Prins Bernhard Cultuurfonds Utrecht en KF Hein Fonds organiseren workshops crowdfunding met Voordekunst(Utrecht)

Lees meer
Nieuws

Cultuurfonds ontvangt bijna 15 miljoen euro van BankGiro Loterij

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ontvangt een bedrag van bijna 15 miljoen euro van de BankGiro Loterij.

Lees meer
Nieuws

Gratis boek De Stijl

Kunststroming De Stijl bestaat dit jaar 100 jaar. Vanwege het jubileum is het boek De Stijl uitgegeven. Donateurs maken kans op een exemplaar.

Lees meer

Ontvang het laatste nieuws