De kunst van het geven

Nieuwsarchief

Nieuws

Cultuurfonds ontvangt bijna 15 miljoen euro van BankGiro Loterij

Het Prins Bernhard Cultuurfonds ontvangt een bedrag van bijna 15 miljoen euro van de BankGiro Loterij.

Lees meer
Nieuws

Gratis boek De Stijl

Kunststroming De Stijl bestaat dit jaar 100 jaar. Vanwege het jubileum is het boek De Stijl uitgegeven. Donateurs maken kans op een exemplaar.

Lees meer
Nieuws

Ronald van der Kemp krijgt Cultuurfonds Mode Stipendium

Op maandag 6 februari 2017 ontving designer Ronald van der Kemp het zevende Cultuurfonds Mode Stipendium in de Bijenkorf in Amsterdam.

Lees meer
Nieuws

Lelyprijs 2017 voor Erik Wallenburg(Flevoland)

De Lelyprijs gaat dit jaar naar Erik Wallenburg uit Zeewolde, initiatiefnemer van veel culturele evenementen en activiteiten.

Lees meer
Nieuws

Cultuurfonds Overijssel ondersteunt 200 projecten(Overijssel)

Het Prins Bernhard Cultuurfonds Overijssel heeft vorig jaar ruim 200 projecten op gebied van cultuur, natuur en wetenschap financieel ondersteunt. Hiermee ging € 446.895 naar bijzondere Overijsselse projecten.

Lees meer
Nieuws

Cultuurfonds Drenthe steunt in 2016 156 projecten voor € 410.000(Drenthe)

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe heeft in 2016 in totaal € 410.000 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 156 projecten op het gebied van cultuur en natuurbeheer in Drenthe. Het bestuur heeft in de vierde vergadering van 2016 € 68.000 beschikbaar gesteld voor de ondersteuning van 26 projecten. Deze projecten zijn initiatieven van stichtingen en verenigingen van amateurs en vrijwilligers.

Lees meer
Nieuws

Cultuurfonds Utrecht besteedt € 104.378 aan cultuur in december(Utrecht)

Lees meer
Nieuws

Collectant van het jaar 2016(Zuid-Holland)

Op donderdag 15 december werd de collectant van het jaar gehuldigd.

Lees meer
Nieuws

Het Leenheren van het Sticht Fonds voor cultuurhistorisch erfgoed in de provincie Utrecht(Utrecht)

Lees meer
Nieuws

Prins Bernhard Cultuurfonds Fryslân kent € 85.475 toe aan cultuur- en natuurprojecten(Fryslân)

Leeuwarden, december 2016. Het bestuur van het Cultuurfonds Fryslân heeft aan 37 cultuur- en natuurprojecten in de provincie € 85.475 toegekend. Zo ontvangt Stichting Friesland Pop een bijdrage van € 7.500 voor de regeling kleine popfestivals & podia in Fryslân. Met de regeling wordt het voor amateurbandjes en dj's mogelijk om op te treden.

Lees meer
Nieuws

Heddy Honigmann krijgt eigen CultuurFonds op Naam

Documentairemaker Heddy Honigmann stelt bij het Prins Bernhard Cultuurfonds het Heddy Honigmann Fund in, om documentairemakers uit ontwikkelingslanden te ondersteunen.

Lees meer
Nieuws

Koningin Maxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uit

Amsterdam, 2 december 2016 - Hare Majesteit Koningin Máxima reikte vrijdagmiddag 2 december de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2016 uit aan documentairemaker Heddy Honigmann.

Lees meer
Nieuws

Sieger White Award naar Casper Verborg

Beeldend kunstenaar Casper Verborg ontvangt de Sieger White Award. Het stipendium is in 2014 bij het Cultuurfonds ingesteld door de Sieger White Stichting en is bedoeld voor getalenteerde kunstenaars tot 35 jaar uit de regio Oost-Nederland.

Lees meer
Nieuws

Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland steunt 54 culturele projecten(Zuid-Holland)

Den Haag, 21 november 2016. Hiervan is voor 1 projecten € 5.000 ter beschikking gesteld uit het Ivo Opstelten Rotterdam Fonds een Cultuurfondsen op Naam van de afdeling Zuid-Holland.

Lees meer
Nieuws

Gelderse Pauwenveer voor Vereniging Mooi Wageningen(Gelderland)

Arnhem, 18 november 2016. Het Prins Bernhard Cultuurfonds Gelderland heeft de Gelderse Pauwenveer 2016 toegekend aan Vereniging Mooi Wageningen. De prijs bestaat uit een bedrag van € 25.000 en een kunstwerk ontworpen door Ronald Tolman. Op 18 november ontving Vereniging Mooi Wageningen in het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem de prijs uit handen van de commissaris van de Koning C.G.A. Cornielje, tevens voorzitter van het Cultuurfonds Gelderland.

Lees meer
Nieuws

Start kaartverkoop Theaterweekend

Amsterdam, 17 november 2016. Op 20, 21 en 22 januari 2017 wordt in Nederland voor de tweede keer het BankGiro Loterij Theaterweekend georganiseerd. Het theaterweekend is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Nationaal Theater Fonds en wordt mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij. Meer dan vijftig Nederlandse theaters bieden tijdens het weekend van 20 januari een gevarieerd en aansprekend programma aan voor tien euro per voorstelling.

Lees meer
Nieuws

Gelders Waterschapsfonds opgericht(Gelderland)

Amsterdam, 17 november 2016. Waterschap Rijn en IJssel, Waterschap Rivierenland en Waterschap Vallei en Veluwe slaan de handen ineen om culturele en natuurprojecten in de regio financieel mogelijk te maken. De drie waterschappen richten een uniek fonds op bij het Prins Bernhard Cultuurfonds; Gelders Waterschapsfonds. De officiële lancering van het fonds is tijdens de uitreiking van de Gelderse Pauwenveer op 18 november 2017 in het Openluchtmuseum Arnhem.

Lees meer
Nieuws

175 jaar Boom Uitgevers

In 2016 viert Koninklijke Boom uitgevers haar 175-jarig bestaan. De uitgeverij is onder andere bekend van de Koningsbiografieën, waar het Cultuurfonds in 2013 aan bijdroeg. Nu schenkt Koninklijke Boom € 14.328,25 aan het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Lees meer
Nieuws

Gratis boek 'Bezield Landschap'

Een prachtige publicatie over het werk en leven van landschapsschilder J.W. Bilders. Vijf exemplaren van het boek 'Bezield Landschap' worden verloot onder donateurs van het Cultuurfonds.

Lees meer
Nieuws

Korting op kunstmagazine See All This

See All This is hét kunstmagazine & online platform van Nederland, met alle vooraanstaande musea als partner. Als relatie van het Prins Bernhard Cultuurfonds krijgt u 25% korting.

Lees meer
Nieuws

Ester Gould ontvangt Documentaire Stipendium

Amsterdam, 11 november 2016. De jury van het Cultuurfonds kent het Documentaire Stipendium toe aan Ester Gould vanwege haar spraakmakende, gelaagde en liefdevolle films. Woensdagavond 23 november ontvangt Ester Gould het stipendium uit handen van Heddy Honigmann. De uitreiking vindt plaats in de Stadsschouwburg Amsterdam tijdens de Awards Ceremony van het International Documentary Festival Amsterdam (IDFA).

Lees meer
Nieuws

Muziekprijs 2016 uitgereikt aan Eric Vloeimans(Noord-Brabant)

‘s-Hertogenbosch, 6 november 2016. Vandaag ontving Eric Vloeimans de Muziekprijs 2016 van het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. Het bestuur van het Cultuurfonds Noord-Brabant roemt de in Den Bosch opgegroeide musicus om zijn volstrekt eigen geluid en speelwijze. Daarnaast is Eric Vloeimans in alle mogelijke opzichten een geweldige ambassadeur voor de muziek.

Lees meer
Nieuws

Interview met Heddy Honigmann

Documentairemaker Heddy Honigmann krijgt dit jaar de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs, voor haar omvangrijke oeuvre.

Lees meer
Nieuws

Koningin Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs uit

Hare Majesteit Koningin Máxima reikt vrijdagmiddag 2 december de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2016 uit aan documentairemaker Heddy Honigmann.

Lees meer
Nieuws

Cultuureducatie VMBO voortgezet

Het Cultuurfonds stelde in samenwerking met Fonds voor Cultuurparticipatie de regeling Cultuureducatie in het VMBO. De succesvolle regeling wordt voortgezet.

Lees meer

Ontvang het laatste nieuws