Meester Prikkebeen Fonds

Dit fonds is door een anonieme mecenas ingesteld bij het Prins Bernhard Cultuurfonds. Het Meester Prikkebeen Fonds richt zich op het veldwerk van amateuronderzoekers op het gebied van flora en fauna − van kroos tot karper. Het Meester Prikkebeen Fonds geeft hen geld voor bijvoorbeeld de aanschaf van onderzoeksmateriaal of een bezoek aan een deskundige. Een belangrijke voorwaarde is dat de onderzoeksresultaten worden gepresenteerd in een publicatie voor het betreffende vakgebied.

Een van de projecten die ondersteund is door het Meester Prikkebeenfonds is het amateuronderzoek ‘Project Vissenmonitoring’ in de grachten van de Havenwijk-Zuid in Leiden.

Andere projecten die mede mogelijk zijn gemaakt door het fonds zijn onder meer een publicatie van een gids over de zweefvlieg in Nederland, een studie naar de invloed van platitude en klimaat op het vijfstippelige lieveheersbeestje en een onderzoek naar klapeksters.

Lees hier het artikel over het Meester Prikkebeen Fonds in een bijlage van NRC Handelsblad van 29 november 2014

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws