Ahrend Fonds

 

Doelstelling

Het financieel ondersteunen van bijzondere projecten op het gebied van industriële vormgeving en architectuur, en het verlenen van beurzen aan jonge beeldend kunstenaars, architecten en vormgevers.

In november 2015 plaatste het magazine Brookz, https://www.brookz.nl/, een mooi artikel over de oprichting en de doelstellingen van dit bijzondere fonds. Lees hier het hele artikel!

Aanleiding

Eugène Sterken, CEO Ahrend: "In een Ahrend-omgeving gaan functionaliteit en productiviteit samen met beleving en welbevinden. Vormgeving en design zijn belangrijke aspecten in het denken en doen van Ahrend. Dit komt tot uitdrukking in onze producten én in onze bijdrage aan de ontwikkeling van talent. Het instellen van het Ahrend Fonds is dan ook een uitstekende manier om financiële middelen ter beschikking te stellen voor bijzondere producten op het gebied van industriële vormgeving en interieurontwerp."

"Het Ahrend Fonds past daarom ook goed binnen ons MVO-beleid. Met het fonds zetten wij onze maatschappelijke betrokkenheid om in doen en leveren wij een bijdrage aan de stimulering van nieuwe ontwikkelingen. Het is een investering in de toekomst van design en daarmee indirect in de toekomst van Ahrend zelf", aldus Sterken.

Het Ahrend Fonds werd in 1997 ingesteld door Ahrend, van oudsher een handels- en productiebedrijf op het gebied van flexibele kantooroplossingen en meubilair. Het was het eerste CultuurFonds op Naam van een bedrijf. Directe aanleiding was het 100-jarig bestaan van de Koninklijke Ahrend N.V.

Voor financiële ondersteuning uit het Ahrend Fonds, raadpleeg de Richtijnenwijzer.

Voor meer informatie over Ahrend: www.ahrend.com

Download het logo in ESP JPG PNG.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws