Cultuurparticipatiefonds Limburg

De Provincie Limburg krijgt een eigen cultuurfonds om daarmee de bevolking actief te betrekken bij cultuur in de eigen leefomgeving. Het Cultuurparticipatiefonds is voornamelijk bedoeld voor mensen die normaal niet of weinig in contact komen met cultuur. De organisatie van een event kan bijvoorbeeld een bijdrage krijgen voor de uitvoering van een communicatieplan om deze publieksgroep te bereiken. Ook het organiseren van culturele activiteiten die interessant zijn voor de doelgroep, komen in aanmerking voor een bijdrage.

Het vergroten van het publieksbereik en cultuurparticipatie zal naar verwachting plaatsvinden via vele kleine initiatieven en aanvragen. Omdat  Actief Burgerschap centraal staat in de samenwerkingsovereenkomst worden ook initiatieven ondersteund van natuurlijke personen die zich als collectief hebben verzameld rondom het initiatief. Ook derde partijen zoals bedrijven, vermogensfondsen, particulieren en andere belanghebbende partijen kunnen financieel aan het nieuwe fonds bijdragen, waardoor een win-win situatie ontstaat voor onze regionale cultuur.

Het Cultuurparticipatiefonds Limburg is opgericht in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds, dat het fonds beheert en meehelpt om projecten en initiatieven te vinden.

De Provincie Limburg stelt voor dit nieuwe fonds een bedrag van € 250.000 beschikbaar voor 2015 en 2016. Het Fonds start op 1 april 2015.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws