Een nieuwe generatie mecenassen

Jong Mecenaat

Jong Mecenaat: een fonds van een nieuwe generatie mecenassen die samen bijzondere projecten of talenten op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap ondersteunen. Met een gift van € 100 bruto per jaar sluit je je al aan. 

Meedoen, netwerken & evenementen
Meedoen betekent geven! Maar meedoen betekent ook je aansluiten bij het netwerk van het Cultuurfonds: je wordt minimaal drie keer per jaar uitgenodigd voor evenementen waarbij actuele projecten door de makers worden toegelicht vanuit een bijzonder perspectief.

Poppenhuis, mode en interieur
Het eerste exclusieve evenement van Jong Mecenaat was op zondag 19 maart.

In het Centraal Museum in Utrecht bekeken we het bijzondere poppenhuis van Petronella de la Court, een unieke kijk op het leven en wonen van toen. Jet Pijzel-Dommisse, lid van de commissie monumentenzorg van het Prins Bernhard Cultuurfonds, vertelde ons erover. In het naast gelegen Fundatiegebouw van de Vrijvrouwe van Renswoude liepen we daarna aan de hand van Eva Röell, regent, als het ware in de 18de eeuw rond.

Aanmelden
Je kunt je direct aanmelden voor Jong Mecenaat of voor vragen contact opnemen met Mathilde Stuyling de Lange via jongmecenaat@cultuurfonds.nl of 020 520 6175.

Belastingvoordeel
Door periodiek te schenken wordt je gift aftrekbaar. Afhankelijk van je inkomen komt een gift van €100 bruto dan neer op € 59 of € 48 netto per jaar. 

Bereken hier je belastingvoordeel

Download hier de schenkingsovereenkomst om periodiek te schenken

 

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws