Een nieuwe generatie mecenassen

Jong Mecenaat

Jong Mecenaat: een fonds van een nieuwe generatie mecenassen die samen bijzondere projecten of talenten op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap ondersteunen. Met een gift van € 100 bruto per jaar sluit je je al aan. 

Meedoen, netwerken & evenementen
Meedoen betekent geven! Maar meedoen betekent ook je aansluiten bij het netwerk van het Cultuurfonds: je wordt minimaal drie keer per jaar uitgenodigd voor evenementen waarbij actuele projecten door de makers worden toegelicht vanuit een bijzonder perspectief.

Poppenhuis, mode en interieur
Het eerste exclusieve evenement van Jong Mecenaat is op zondagmiddag 19 maart aanstaande.
In het Centraal Museum in Utrecht krijgen we door het bijzondere poppenhuis van Petronella de la Court, een unieke kijk op het leven en wonen van toen. Jet Pijzel-Dommisse, lid van de commissie monumentenzorg van het Prins Bernhard Cultuurfonds, vertelt ons erover.

Samen met Ninke Bloemberg, conservator mode van het Centraal Museum, bekijken we de in het poppenhuis getoonde mode en leren de verbanden met de hedendaagse modeontwerpen in de collectie van het museum kennen.
In het naast gelegen Fundatiegebouw van de Vrijvrouwe van Renswoude lopen we daarna aan de hand van Eva Röell, regent, als het ware in de 18de eeuw rond.

Aansluitend is er een bescheiden borrel in het Fundatiegebouw.

Aanmelden
Je kunt je direct aanmelden voor Jong Mecenaat of voor vragen contact opnemen met Mathilde Stuyling de Lange via jongmecenaat@cultuurfonds.nl of 020 520 6175.

Belastingvoordeel
Door periodiek te schenken wordt je gift aftrekbaar. Afhankelijk van je inkomen komt een gift van €100 bruto dan neer op € 59 of € 48 netto per jaar. 

Bereken hier je belastingvoordeel

Download hier de schenkingsovereenkomst om periodiek te schenken

 

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten
Stichting Omroep Muziek

Restauratie VARA radiostudio

Restauratie van de voormalige VARA radiostudio bij het Muziekcentrum van de Omroep te Hilversum. Bekijk project

Women connected

Women Connected is een meerjarig theaterproject waarbij vrouwen voorstellingen maken over hun leven, liefdes, angsten en verlangens. Zo'n voorstelling kan Bekijk project
Podiumkunsten

Stichting Utrecht Live

De tweede serie Utrecht Live huiskamerconcerten vinden plaats van februari tot juni 2014 in de Villa Jongerius te Utrecht. Bekijk project
Beeldende kunst

Het Ferhaal Fan Fryslân

Op 13 september 2013 opende het Fries Museum in Leeuwarden de deuren van zijn nieuwe onderkomen. Een gloednieuw gebouw met tentoonstellingen in het hart van de Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws