Gedragscodes en klachten

Gedragscode straat- en huis-aan-huis werving

De straatwervers van de Vereniging Direct Dialogue Donateurswervers Nederland, die wij inzetten bij de werving van donateurs, onderschrijven de volgende gedragscodes:

  • De dienstverleners en hun medewerkers verplichten zich om immer conform de geldende landelijke en lokale wet- en regelgeving en goede zeden te handelen. Dit omvat onder meer: wetgeving op het gebied van arbeidsrecht, belasting- en premiewettten en de algemene plaatselijke verordeningen.
  • De dienstverleners zullen zich op een wijze gedragen die de bekendheid van de maatschappelijke organisaties doet toenemen en hun aanzien in de openbaarheid doet verhogen. Zij zijn zich er van bewust dat zij door het publiek gezien worden als vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties.
  • De dienstverleners zijn zich er van bewust dat zij haar werkzaamheden verrichten in de openbare ruimte. Zij zullen deze verrichten met respect voor alle andere partijen die hierbinnen aanwezig zijn. De door de dienstverleners ingezette wervers zullen geen intimiderende of agressieve werkwijze gebruiken.
  • De door de dienstverleners ingezette wervers zullen zorgen voor de benodigde transparantie. Uit het materiaal dat gebruikt wordt als ook uit het gevoerde gesprek zal voor de aangesproken personen desgevraagd duidelijk kunnen worden wie de partijen zijn die zij voor zich hebben. Wervers zijn goed getraind en geïnformeerd. Wervers dragen altijd identificatie bij zich.
  • Eventuele prestatiebeloning van wervers is een aanvulling op reguliere primaire arbeidsvoorwaarden conform arbeidsrecht. Stukloon is niet toegestaan.
  • Geworven leden en donateurs ontvangen direct bij aanmelding een schriftelijke bevestiging met het afgesproken bedrag en termijn van afschrijving en contactinformatie voor vragen, wijzigingsverzoeken en opzegging. Geworven leden en donateurs kunnen te allen tijde hun toezegging intrekken of beëindigen.
  • Incassering van schriftelijke toezeggingen geschiedt uitsluitend direct ten gunste van de opdrachtgevende maatschappelijke organisaties.
  • Maatschappelijke organisaties en dienstverleners gedragen zich in onderlinge concurrentie fairten opzichte van elkaar. In het bijzonder worden negatieve uitingen over anderen en het verstoren van elkaars wervingsactiviteiten achterwege gelaten.
  • Opdrachtgevers en dienstverleners dragen zorg voor een adequate klachtenprocedure.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten
NTF en Amsterdam Fringe

Nederlands Theater Festival

De beste Nederlandse en Vlaamse theatervoorstellingen van het afgelopen seizoen zijn van 1 t/m 11 september te zien tijdens het Nederlands Theater Festival in Bekijk project
Theatrale ontdekkingstocht

WOLK

Lucas De Man en Pascal Leboucq hebben in ‘s-Hertogenbosch WOLK gebouwd. Een theatrale ontdekkingstocht 'van wat je bent naar wie je bent'. Van 4 augustus t/m Bekijk project
Van Cobra naar New Babylon

Constant. Ruimte + Kleur

Herontdek de beeldend kunstenaar en visionair Constant met de nieuwe tentoonstelling in het Cobra Museum voor Moderne Kunst in Amstelveen. Bekijk project
Erepodium voor Nederlandse filmcultuur

Nederlands Film Festival

Van 21 t/m 30 september 2016 is de 36e editie van het Nederlands Film Festival. Tien dagen lang is Utrecht de filmhoofdstad van Nederland, met een rijk en Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws