Steun cultuur in Groningen

Cultuurfondsen op Naam

Wie een CultuurFonds op Naam instelt bepaalt zelf de doelstelling. Zo is het mogelijk een CultuurFonds op Naam in te stellen dat bijdraagt aan de ontwikkeling van cultuur, natuur en wetenschap in een specifieke regio. De besteding van deze fondsen is in handen van het afdelingsbestuur van het Cultuurfonds in de desbetreffende regio.

Bouwman Boerema Fonds
Het financieel ondersteunen van projecten op het gebied van onderhoud en restauratie van de borg Verhildersum te Leens, de overige Groninger borgen en de restauratie van de oud-Groninger kerken, kerkorgels en begraafplaatsen.

De Graaf Drijvers Fonds
Het financieel ondersteunen van projecten op educatief gebied in de provincie Groningen, waarbij kinderen kunnen kennismaken met verschillende disciplines op het werkterrein van het Cultuurfonds.

Eigenheimer Fonds
Het ondersteunen van het cultureel erfgoed en de podiumkunsten in Noord-Groningen.

Smid-Bijl Fonds
Het financieel ondersteunen van projecten op het gebied van de monumentenzorg in de provincie Groningen, met uitzondering van kerkgebouwen. Groene monumenten en mobiel erfgoed worden hier nadrukkelijk eveneens onder verstaan. Dit fonds wordt beheerd door het landelijk bureau van het Cultuurfonds.

Themafonds Digitalisering Collecties Groningen
Het digitaal vastleggen van (een selectie van) de Collectie Groningen met goede foto’s en voldoende contextinformatie en deze uiteindelijk te plaatsen op een gemeenschappelijk Digitaal Museum.

 

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Edelhert terug naar Noord-Brabant

Het edelhert kan terugkeren naar Noord-Brabant, dankzij de herinrichting van het Groene Woud. Bekijk project
Muziek

Akoesticum

Nationaal oefencentrum voor podiumkunsten Bekijk project

Restauratie Naco-huisje

Het Amsterdamse Schoolmonument moest twaalf jaar geleden wijken voor de uitbreiding van het Centraal Station. Stadsherstel restaureert het bijzondere Bekijk project
De passie van een verzamelaar

Sluijters, Gestel, Kelder

Charley Toorop, Jan Sluijters, Leo Gestel, Toon Kelder, Kees Maks. Al deze schilders waren vertegenwoordigd in de collectie van de markante Amsterdamse Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws