Themafonds Digitalisering Collecties Groningen

Richtlijnen Themafonds Digitalisering Collecties Groningen

Het Themafonds Digitalisering Collecties Groningen wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Provincie Groningen, het J.B Scholtenfonds, Stichting Beringer Hazewinkel en vier Rabobank Coöperatiefondsen aan het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen, dat het themafonds beheert.

Doelstelling
Het digitaal vastleggen van (een selectie van) de Collectie Groningen met goede foto’s en voldoende contextinformatie en deze te plaatsen op een gemeenschappelijk Digitaal Museum.
Inmiddels is een aanvraag van Stichting Erfgoedpartners gehonoreerd waarin voorzien wordt in het digitaal beschikbaar maken van een top 10 van museale objecten van alle deelnemende collectie beherende instellingen. (hebt u zich nog niet aangemeld en wilt u wel meedoen? Neem dan contact op met: http://www.erfgoedpartners.nl)

Uit het Themafonds Digitalisering Collecties Groningen kan worden bijgedragen aan de digitalisering van delen van de museale collecties die hierdoor ontsloten worden voor een breed publiek, op een voor het publiek aansprekende manier. Dit fonds is bestemd voor collectiebeherende instellingen in de provincie Groningen, Stad en Ommeland.

Aanvraag indienen
Musea en collectiebeherende instellingen kunnen een aanvraag indienen bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen via het aanvraagformulier op www.cultuurfonds.nl/groningen/aanvragen en voorzien van: 

De aanvraag wordt getoetst met behulp van de expertise van stichting Erfgoedpartners.

Criteria
Naast de algemene richtlijnen van het Cultuurfonds zijn specifieke richtlijnen van toepassing, het digitaliseringsproject:

Beoordeling 
Bij een positieve beoordeling wordt uit het themafonds een bijdrage toegewezen met een maximum per aanvraag van €10.000. In de beoordeling wordt ook gekeken naar de omvang en het belang van de collectie in relatie tot het aangevraagde bedrag.

Het bestuur van het Prins Bernhard Cultuurfonds Groningen neemt een besluit over aanvragen die volledig en tijdig zijn ingediend zolang er budget beschikbaar is.

Vergaderdata en inlevertermijnen staan vermeld op: http://www.cultuurfonds.nl/groningen/aanvragen

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws