De kunst van het geven

Wat is 'Mecenaat op Maat'?

Met het Mecenaat op Maat vertaalt het Cultuurfonds uw wensen om te schenken aan cultuur,  natuur of wetenschap zo goed mogelijk naar de praktijk. In veel gevallen biedt de ‘klassieke’ geefvorm CultuurFonds op Naam uitkomst, maar misschien is uw idee zo bijzonder dat maatwerk de oplossing is. 

Wat doet het fonds?

  • Het Prins Bernhard Cultuurfonds is intermediair tussen schenker en aanvrager.
  • Wij nemen werk uit handen voor particulieren, stichtingen en bedrijven, maar zorgen wel dat schenkers betrokken blijven.
  • Het Cultuurfonds is actief op de werkterreinen Beeldende kunst, Geschiedenis & letteren, Monumentenzorg, Natuur, Muziek & theater en verstrekt Cultuurfondsbeurzen.

Wat zijn de voordelen?

  • Betrouwbaar: Het Cultuurfonds is een private instelling met de culturele ANBI- status en CBF-keurmerk.
  • Belastingvoordeel: Vanwege de ANBI-status kunt u via het fonds fiscaal aantrekkelijk schenken en nalaten.
  • Op maat: U kunt samen met ons het doel van uw schenking bepalen en de beoogde bestedingsvorm; bijvoorbeeld een stipendium, beurs of bijdrage aan een specifiek werkterrein.
  • Professioneel: Het Cultuurfonds heeft op elk werkterrein deskundige adviseurs in huis en werkt met (externe) adviescommissies.
  • Door zijn netwerk van deskundigen is het Cultuurfonds in staat de weg te vinden naar projecten en talenten die financiële steun verdienen.

U kunt bij ons altijd vrijblijvend advies inwinnen over schenken en nalaten. Vraag hier de brochure aan of maak een afspraak met één van onze adviseurs. 

Deze mecenassen gingen u voor!

 

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten
Poort naar de Biesbosch

Biesbosch MuseumEiland

De Biesbosch is een natuurgebied met een heel eigen geschiedenis en bijzondere flora en fauna. Op het vernieuwde Biesbosch MuseumEiland ontdekt de bezoeker Bekijk project

Sexy Ceramics

Met deze tentoonstelling onthult Keramiekmuseum Princessehof een verborgen wereld van erotische en sensuele associaties achter het medium van keramiek. Van 27 Bekijk project

De Kinder Matteüs

Met De Kinder Matteüs krijgen basisschoolleerlingen de kans om op interactieve manier kennis te maken met de muziek van de Matthäus Passion, ons cultureel Bekijk project
Stichting Samenleving en Kunst Amsterdam

Stap op de Rode Loper!

Een educatief programma over literatuur en poëzie voor de bovenbouw van leerlingen én docenten van het vmbo-onderwijs. Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws