De kunst van het geven

Wat is 'Mecenaat op Maat'?

Met het Mecenaat op Maat vertaalt het Cultuurfonds uw wensen om te schenken aan cultuur,  natuur of wetenschap zo goed mogelijk naar de praktijk. In veel gevallen biedt de ‘klassieke’ geefvorm CultuurFonds op Naam uitkomst, maar misschien is uw idee zo bijzonder dat maatwerk de oplossing is. 

Wat doet het fonds?

  • Het Prins Bernhard Cultuurfonds is intermediair tussen schenker en aanvrager.
  • Wij nemen werk uit handen voor particulieren, stichtingen en bedrijven, maar zorgen wel dat schenkers betrokken blijven.
  • Het Cultuurfonds is actief op de werkterreinen Beeldende kunst, Geschiedenis & letteren, Monumentenzorg, Natuur, Muziek & theater en verstrekt Cultuurfondsbeurzen.

Wat zijn de voordelen?

  • Betrouwbaar: Het Cultuurfonds is een private instelling met de culturele ANBI- status en CBF-keurmerk.
  • Belastingvoordeel: Vanwege de ANBI-status kunt u via het fonds fiscaal aantrekkelijk schenken en nalaten.
  • Op maat: U kunt samen met ons het doel van uw schenking bepalen en de beoogde bestedingsvorm; bijvoorbeeld een stipendium, beurs of bijdrage aan een specifiek werkterrein.
  • Professioneel: Het Cultuurfonds heeft op elk werkterrein deskundige adviseurs in huis en werkt met (externe) adviescommissies.
  • Door zijn netwerk van deskundigen is het Cultuurfonds in staat de weg te vinden naar projecten en talenten die financiële steun verdienen.

U kunt bij ons altijd vrijblijvend advies inwinnen over schenken en nalaten. Vraag hier de brochure aan of maak een afspraak met één van onze adviseurs. 

Deze mecenassen gingen u voor!

 

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten
Stichting Omroep Muziek

Restauratie VARA radiostudio

Restauratie van de voormalige VARA radiostudio bij het Muziekcentrum van de Omroep te Hilversum. Bekijk project

Women connected

Women Connected is een meerjarig theaterproject waarbij vrouwen voorstellingen maken over hun leven, liefdes, angsten en verlangens. Zo'n voorstelling kan Bekijk project
Podiumkunsten

Stichting Utrecht Live

De tweede serie Utrecht Live huiskamerconcerten vinden plaats van februari tot juni 2014 in de Villa Jongerius te Utrecht. Bekijk project
Beeldende kunst

Het Ferhaal Fan Fryslân

Op 13 september 2013 opende het Fries Museum in Leeuwarden de deuren van zijn nieuwe onderkomen. Een gloednieuw gebouw met tentoonstellingen in het hart van de Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws