Steun cultuur in Drenthe

Cultuurfondsen op Naam

Wie een CultuurFonds op Naam instelt bepaalt zelf de doelstelling. Zo is het mogelijk een CultuurFonds op Naam in te stellen dat bijdraagt aan de ontwikkeling van cultuur, natuur en wetenschap in een specifieke regio. De besteding van deze fondsen is in handen van het afdelingsbestuur van het Cultuurfonds in de desbetreffende regio.

Bas Hak en Joke Strikwerda Fonds
De opbrengst van het fondsvermogen is bestemd voor het bevorderen van harmonie-, fanfare-, brassband- en koormuziek in Drenthe. Aanvragen worden behandeld door het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe. Het Bas Hak en Joke Strikwerda Fonds kan door derden worden aangevuld.

Ger Jansen Fonds
Dit fonds heeft als doelstelling het financieel ondersteunen van projecten op het terrein van natuurbehoud in Drenthe, bij voorkeur het instandhouden van natuurgebieden. Dit fonds wordt beheerd door het landelijk fonds van het Cultuurfonds. 

Jenny Vrieling Fonds
Het financieel ondersteunen van projecten op het gebied van de cultuur en het natuurbehoud in de voormalige gemeente Vries. 

Muziekstudiefonds voor Drenthe en Overijssel
Het financieel ondersteunen van projecten ter bevordering van de beoefening en de uitvoering van klassieke muziek in Drenthe en Overijssel.

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Nationale Boomfeestdag

Op 22 maart is het Nationale Boomfeestdag. Het doel is om kinderen de functies en de waarde van bomen in hun directe leefomgeving te laten inzien, door middel Bekijk project

Haute Couture van Ragazze kwartet

Het Ragazze Kwartet, gehuld in mooie haute couture van de jonge Nederlandse ontwerpster Henriette Tilanus, speelt meesterwerken uit modestad Parijs begin 20e Bekijk project
De evolutie van licht

EVO-LUMEN

Vanaf 14 april in Eindhoven: EVO-LUMEN. Met meer dan honderd lichtkunstwerken vertelt deze tentoonstelling het verhaald over de evolutie van licht in kunst en Bekijk project
Vernieuwd dakplein NEMO

Energetica

Op 23 en 24 april opent NEMO het vernieuwde dakplein: Energetica. Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws