Steun cultuur in Drenthe

Cultuurfondsen op Naam

Wie een CultuurFonds op Naam instelt bepaalt zelf de doelstelling. Zo is het mogelijk een CultuurFonds op Naam in te stellen dat bijdraagt aan de ontwikkeling van cultuur, natuur en wetenschap in een specifieke regio. De besteding van deze fondsen is in handen van het afdelingsbestuur van het Cultuurfonds in de desbetreffende regio.

Bas Hak en Joke Strikwerda Fonds
De opbrengst van het fondsvermogen is bestemd voor het bevorderen van harmonie-, fanfare-, brassband- en koormuziek in Drenthe. Aanvragen worden behandeld door het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe. Het Bas Hak en Joke Strikwerda Fonds kan door derden worden aangevuld.

Ger Jansen Fonds
Dit fonds heeft als doelstelling het financieel ondersteunen van projecten op het terrein van natuurbehoud in Drenthe, bij voorkeur het instandhouden van natuurgebieden. Dit fonds wordt beheerd door het landelijk fonds van het Cultuurfonds. 

Jenny Vrieling Fonds
Het financieel ondersteunen van projecten op het gebied van de cultuur en het natuurbehoud in de voormalige gemeente Vries. 

Muziekstudiefonds voor Drenthe en Overijssel
Het financieel ondersteunen van projecten ter bevordering van de beoefening en de uitvoering van klassieke muziek in Drenthe en Overijssel.

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten
Voorstelling Hendrik IV

Ongeschikt voor kinderen

‘Hendrik IV - Ongeschikt voor kinderen’ is een onconventionele voorstelling waarin kinderen ongezouten hun mening mogen geven. Door STIP theaterproducties, Bekijk project
Gelderland

Takkenweken

Educatie project Gelderland Bekijk project
Door buurtbewoners van het Vonderkwartier

Carmina Burana

Samenkomen met de buurt door middel van cultuur. Bewoners van het Vonderkwartier in Eindhoven leven samen toe naar een voorstelling van muziekstuk de Carmina Bekijk project
70 jaar

HIT Haarlem

HIT is het Haarlems podium voor jong talent. Elk jaar krijgen middelbare scholieren de kans om hun talenten te presenteren op professionele podia in de stad. Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws