Buurtcultuurfonds Tilburg

Buurtcultuurfonds Tilburg is het eerste gemeentelijke Buurtcultuurfonds van Nederland. De regeling is bedoeld om culturele activiteiten voor en door wijkbewoners in Tilburg te stimuleren en bestaat uit twee onderdelen.

Voor twee grote projecten in de wijken Hasselt/Goirke-West en Kruidenbuurt inventariseert de cultuurverkenner van Art-fact in de twee wijken wat er leeft bij de bewoners. Zaken waar zij trots op zijn, wat ze mooi of lelijk vinden in de wijk en hoe men met elkaar omgaat. Dat kan later worden omgezet in bijvoorbeeld een theaterstuk, een boek, een tentoonstelling, muziekvoorstelling, een tv-item etc. Hiervoor is 50.000 euro beschikbaar.

Daarnaast kunnen buurtbewoners, culturele instellingen en cultuurmakers waardenbonnen aanvragen van 500 tot 2.000 euro via het vouchersysteem. Het vouchersysteem wordt uitgevoerd door Art-fact, servicepunt voor amateurkunst, in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant. 

Kijk hier voor de voorwaarden en het aanvraagformulier

Buurtcultuurfonds Tilburg wordt mogelijk gemaakt door Tilburg Akkoord (een samenwerking en wordt uitgevoerd door Art-Fact ensverband van gemeente Tilburg met woningcorporaties: TBV Wonen, WonenBreburg en Tiwos) en het Prins Bernhard Cultuurfonds.  

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws