Buurtcultuurfonds Tilburg

Buurtcultuurfonds Tilburg is het eerste gemeentelijke Buurtcultuurfonds van Nederland. De regeling is bedoeld om culturele activiteiten voor en door wijkbewoners in Tilburg te stimuleren en bestaat uit twee onderdelen.

Voor twee grote projecten in de wijken Hasselt/Goirke-West en Kruidenbuurt inventariseert de cultuurverkenner van Art-fact in de twee wijken wat er leeft bij de bewoners. Zaken waar zij trots op zijn, wat ze mooi of lelijk vinden in de wijk en hoe men met elkaar omgaat. Dat kan later worden omgezet in bijvoorbeeld een theaterstuk, een boek, een tentoonstelling, muziekvoorstelling, een tv-item etc. Hiervoor is 50.000 euro beschikbaar.

Daarnaast kunnen buurtbewoners, culturele instellingen en cultuurmakers waardenbonnen aanvragen van 500 tot 2.000 euro via het vouchersysteem. Het vouchersysteem wordt uitgevoerd door Art-fact, servicepunt voor amateurkunst, in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Brabant. 

Kijk hier voor de voorwaarden en het aanvraagformulier

Buurtcultuurfonds Tilburg wordt mogelijk gemaakt door Tilburg Akkoord (een samenwerking en wordt uitgevoerd door Art-Fact ensverband van gemeente Tilburg met woningcorporaties: TBV Wonen, WonenBreburg en Tiwos) en het Prins Bernhard Cultuurfonds.  

 

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Edelhert terug naar Noord-Brabant

Het edelhert kan terugkeren naar Noord-Brabant, dankzij de herinrichting van het Groene Woud. Bekijk project
Muziek

Akoesticum

Nationaal oefencentrum voor podiumkunsten Bekijk project

Restauratie Naco-huisje

Het Amsterdamse Schoolmonument moest twaalf jaar geleden wijken voor de uitbreiding van het Centraal Station. Stadsherstel restaureert het bijzondere Bekijk project
De passie van een verzamelaar

Sluijters, Gestel, Kelder

Charley Toorop, Jan Sluijters, Leo Gestel, Toon Kelder, Kees Maks. Al deze schilders waren vertegenwoordigd in de collectie van de markante Amsterdamse Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws