Stipendia

TheaterTekstTalent Stipendium

TheaterTekstTalent Stipendium
TheaterTekstTalent is een stipendium voor theaterauteurs. Het werd in 2013 bij het Cultuurfonds ingesteld, in samenwerking met een anonieme mecenas. Jaarlijks wordt een bedrag van € 12.500 beschikbaar gesteld om toneelschrijvers in staat te stellen een nieuw toneelstuk te schrijven. Naast dit bedrag, dat ten goede komt aan de ontwikkeling van het toneelstuk, is er € 22.500 beschikbaar als startbijdrage voor de uitvoering van het geschreven stuk en de producent van de voorstelling.

Met het TheaterTekstTalent Stipendium wil het Cultuurfonds het theaterveld een kwaliteitsimpuls geven. Met het financieren van nieuw werk van geëngageerde toneelschrijvers hopen de initiatiefnemers bestaande én nieuwe publieksgroepen met actueel nieuw toneelrepertoire in aanraking te brengen.

Selectie
Een lezersgroep - bestaande uit Sophie Kassies (toneelschrijver) en Dorine Cremers (dramaturg) -  maakt een voorselectie van de inzendingen, waarna een jury de overgebleven inzendingen beoordeelt.

De jury bestaat uit:
Joachim Fleury (advocaat en initiator van TheaterTekstTalent); Thibaud Delpeut (regisseur); Cecile Brommer (dramaturg)
Sophie Kassies (dramaturg en toneelschrijver)
Maaike Bergstra (toneelschrijver en winnaar TTT 2016)

Uitreikingen aan...
Het TheaterTekstTalent Stipendium van 2017 ging naar Koen Caris. Eerdere ontvangers van het stipendium waren ontving Maaike Bergstra in 2016, Anna van der Kruis in 2015 en in 2014 Bo Tarenskeen. Hij schreef met de bijdrage het toneelstuk Het Indisch perspectief.

Aanmelden voor de volgende toekenning van het TheaterTekstTalent Stipendium 2018 is mogelijk tot 1 januari 2017.

Lees hier meer over de criteria en de procedure.

Het idee voor het TheaterTekstTalent stipendium is gebaseerd op het Britse Adopt A Playwright programma van offwestend.com

Contact
Voor vragen over het TheaterTekstTalent kunt u contact opnemen met Myra Groenink, adviseur bestededingen Theater & Film:
E-mail M.Groenink@cultuurfonds.nl.

Delen:
Projecten

Laat je inspireren

Bekijk alle projecten

Brieven uit de oorlog

In ‘brieven uit de oorlog’ maken we kennis met bekende en minder bekende kinderen die zich staande hielden door te schrijven. Een voorstelling vol hoop, Bekijk project

Hanzedagen

De 37e Internationale Hanzedagen in Kampen, van 15 t/m 18 juni 2017. Bekijk project
Madama Butterfly ontpopt zich tot schoolmusical

Vlinder leert kinderen opera

In de Overijsselse schoolklassen ontpopt de opera Madama Butterfly zich tot Vlinder... Bekijk project
Drie concerten op loopafstand

Wandelconcert

Ga op 4 september op wandelroute langs drie concertlocaties in Joods Amsterdam, met drie gerenommeerde ensembles. Museum Geelvinck organiseert het eerste Bekijk project

Ontvang het laatste nieuws